30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

27/11/2020
El Consell Insular estrena la nova pàgina web Made in Menorca

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular estrena una nova plataforma de difusió i promoció dels productes fets a Menorca, a través d’una nova pàgina web renovada i actualitzada que pretén fer-se ressò de l’àmplia diversitat de sectors i activitats productives tradicionals, artesanes i singulars que tenim a la nostra illa.

26/11/2020
El Consell Insular formalitza el conveni de col·laboració per impulsar accions de diversificació a la comercialització de llet

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular, conscient de les conseqüències socioeconòmiques derivades de la pandèmia mundial i que ha patit especialment el sector primari de Menorca, un dels pilars essencials que sustenten l’economia menorquina, ha formalitzat aquesta setmana el conveni de col·laboració amb les principals indústries làctiques transformadores per oferir una sortida a la llet produïda, transformant-la en productes diferents del formatge i cercant noves vies de comercialització.

24/11/2020
El Consell Insular engega la campanya “estàs peix amb el peix?” per fomentar el consum del peix amb un valor comercial més baix

El departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració d’Agroxerxa i el suport del Govern balear, ha engegat una campanya divulgativa per fomentar el consum de les espècies de peix autòctones de baix valor comercial a través de la mostra de tres receptes senzilles i quotidianes.

16/11/2020
El ple del Consell Insular aprova de forma definitiva el Pla d’Equipaments Comercials per ordenar i equilibrar l’activitat comercial a Menorca

El ple ordinari del Consell Insular ha aprovat de forma definitiva i per unanimitat de tots els membres, el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM), un full de ruta que ha estat fruit del diàleg social i que esdevé fonamental per al correcte desenvolupament comercial i l’equilibri d’ordenació territorial de la nostra Illa.

12/11/2020
El Consell Insular i ARTEME presenten la campanya “estil propi, estil artesà” per promocionar i difondre l’artesania de Menorca

El Consell Insular, a través del departament d’Economia i Territori, va signar el passat mes d’octubre un conveni amb l’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (ARTEME) a través del qual es destinava una ajuda econòmica de 7.500 € del pressupost insular per donar suport a totes les accions de promoció i comercialització de l’artesania local.

06/11/2020
La Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme informa favorablement el Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials de Menorca amb 12 vots a favor

El passat 4 de novembre, la Comissió Tècnica Assessora en matèria d’Urbanisme i Ordenació del Territori va informar favorablement el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials de Menorca (PDSECM) amb un total de 12 vots a favor i 4 abstencions, amb l’objectiu final d’aprovar-lo al ple ordinari del mes de novembre.

02/11/2020
Nova edició del curs sobre Patrimoni Cultural i Espais Naturals de les Illes Balears per l’Habilitació de Guies Turístics

Un any més s’ha posat en marxa una nova edició del curs sobre Patrimoni Cultural i Espais Naturals de les Illes Balears per l’Habilitació de Guies Turístics

02/11/2020
Diàlegs i bones pràctiques al voltant de la mel

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’Associació d’Apicultors de Menorca han preparat una jornada de treball pel pròxim 6 de novembre dedicada a un dels productes menorquins més dolços del panorama agroalimentari com és la mel. Emmarcat dins els debats “Arrels, diàlegs amb la Biosfera” que ha vingut promovent el Departament i que els darrers anys han posat al centre del discurs productes locals d’alt valor com la carn de vedella menorquina, el vi o la pastisseria de Menorca, s’ha convidat a diversos professionals relacionats amb el món apicultor a més de la gastronomia, per tal de contribuir a la generació d’idees i estratègies que permetin millorar la visibilitat d’aquest producte menorquí tan especial, ja que el clima mediterrani, la insularitat i les espècies vegetals contribueixen unívocament a l’obtenció d’una mel diferent de d’altres parts del món.

16/10/2020
Es presenta el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

El Consell Insular de Menorca es presentà a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques amb el projecte ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ a dins de la categoria de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior i d’espais naturals protegits. Després de posicionar-se com un dels projectes més ben valorats de les Illes Balears, el Govern estatal anuncià, el passat mes de setembre, que es tractava d’un dels plans aprovats pel Govern estatal.

02/10/2020
Nous cursos en línia per a petits empresaris

Es tracta de sis càpsules formatives gratuïtes sobre màrqueting, gestió comercial i finances adreçat a la gestió diària de petits negocis de present i de futur

30/09/2020
El Govern aprova el Pla de Sostenibilitat Turística per a Menorca

El Govern d'Espanya ha aprovat el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins que beneficiarà directament a Menorca. Així ho ha anunciat avui la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, durant la Conferència Sectorial de Turisme, que s'ha desenvolupat de manera telemàtica.

24/09/2020
Es presenta el projecte Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2 al secretari d’Estat de Turisme

El Consell Insular de Menorca ha presentat aquesta tarda al secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, el projecte Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2 amb l’objectiu de donar a conèixer i sol·licitar el suport i col·laboració del Govern Estatal. La presentació ha estat encapçalada per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company i s’ha portat a terme a l’Hort de Sant Patrici.

23/09/2020
El CESM dialoga sobre la situació de Menorca davant la Covid-19 i el seu paper en el disseny del Pacte d’Illa

El Consell Econòmic i Social de Menorca, encapçalat per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i amb representació dels ajuntaments de l’illa, de tots els grups polítics amb representació al Consell i dels principals agents socials de l’illa, s’ha reunit aquest matí a la seu de la institució.

15/09/2020
Dues peces artístiques de Menorca seleccionades com a European Food Gifts 2020

Menorca participà de la mà de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) al concurs ‘Local Food Gift Challenge 2020’ en el marc de la nostra declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest certamen, d’àmbit internacional, que ha tingut lloc aquest mes a Finlàndia, pretén donar suport als petits productors artesans locals.

11/09/2020
El Consell Insular inverteix 1,4 milions d’euros en la millora d’urbanitzacions turístiques

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, juntament amb la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha signat amb els vuit ajuntaments de Menorca els diferents convenis que permetran l’execució d’algunes de les obres del Pla de Modernització d’Urbanitzacions Turístiques. Aquestes accions es podran portar a terme gràcies al fons rebut del Govern de les Illes Balears, d’1,4 milions d’euros, per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook.

10/09/2020
El Consell proposa als ajuntaments la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El departament d’Economia i Territori, conjuntament amb el departament de Mobilitat, ha proposat als ajuntaments, durant la Junta de Batles, la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de les zones turístiques de Menorca.

02/09/2020
Renovació de la cartelleria a les Reserves Marines de Menorca

En total s’han renovat cinc cartells a la Reserva Marina del Nord de Menorca i al mateix temps, s’ha aprofitat per col·locar sis de nous a la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire, que va ser declarada com a tal l’any passat.

25/08/2020
Seleccionades les 4 peces artístiques que representaran Menorca al ‘Local Food Gift Challenge 2020’

Menorca participarà el pròxim mes de setembre al ‘Local Food Gift Challenge 2020’ en el marc de la nostra declaració com a Regió de Gastronomia 2022 de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT)

24/08/2020
'Kayak no limits', un documental que dignifica a les persones amb discapacitat

L'estrena a Menorca del documental Kayak no límits. Menorca a cegues ha deixat empremta entre el públic que ha assistit a les dues projeccions que es van fer divendres i dissabte a l'Orfeó Maonès i a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella. El relat de la gesta que van protagonitzar, l'octubre de 2019, l'invident Isaac Padrós i el guia professional Rai Puig fent la volta a l'illa en caiac transmet un clar missatge de les possibilitats que tenen les persones amb discapacitat per dur a terme allò que es proposen.

20