21/01/2021
“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

21/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Durant la primera quinzena d’aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, actuacions que s’havien iniciat a finals d’octubre de l’any passat.

18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

15/01/2021
Projectes seleccionats en la convocatòria de "Mitigació de l'impacte de la pandèmia Covid-19 en reserves de biosfera insulars i costaneres"

Per tal de fomentar les reserves insulars i costaneres com a llocs en què s'apliquen solucions innovadores en resposta a la pandèmia, la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres (WNICBR) va llançar una convocatòria de projectes destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia Covid-19 en aquests territoris. Es poden atorgar fins a quatre projectes amb un import màxim de 15.000 dòlars cadascun, per a ser executats abans del final de 2021.

14/01/2021
Inici de les obres de la cel·la 2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II

Dia 12 de gener de 2021 s’ha duit a terme l’acta de comprovació de replanteig de les obres del projecte constructiu de la cel·la 2, amb la qual cosa aquestes poden iniciar-se formalment. L’actuació forma part de les previsions incloses al pla director sectorial de prevenció i gestió dels residus no perillosos de Menorca, aprovat definitivament el juny de 2020.

12/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de l’enllumenat públic de diverses urbanitzacions

Durant l’any 2020 s’han renovat les instal·lacions d’enllumenat públic de les urbanitzacions de Punta Prima i s’Algar a Sant Lluís; la de Son Vilar as Castell, les de Son Parc i Coves Noves as Mercadal i la de Sant Tomàs as Migjorn Gran. L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar l’eficiència energètica i disminuir la contaminació lumínica per complir amb el reglament de protecció del medi nocturn de Menorca.

11/01/2021
Informe de generació d’energia elèctrica durant l’any 2020 del parc eòlic de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca gestiona el parc eòlic de Milà, instal·lació que es va posar en servei l’any 2004 i que compta amb 4 aerogeneradors de 800 kW de potència unitària.

28/12/2020
S’obre la convocatòria de subvencions per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents

La conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern Balear ha aprovat la nova convocatòria de subvencions, corresponent al programa PREE, cofinançada per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya 2014-2020 (POPE).

18/12/2020
Informe favorable a la planta de tractament de lixiviats de l'àrea de gestió de residus de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca va presentar una proposta d’adequació del sistema de tractament de lixiviats a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà, infraestructura reflectida també al Pla Director Sectorial de Prevenció i Gestió de Residus No Perillosos de Menorca 2019-2025.

03/12/2020
La Reserva de Biosfera de Menorca rep l'aprovació del projecte MAREBI per impulsar 10 accions de conservació i divulgació del medi marí a l'illa

Les illes Balears constitueixen una de les regions amb major nombre de turistes a l'àrea mediterrània. Per la seva banda, l'illa de Menorca és Reserva de Biosfera de la UNESCO des de l'any 1993, i durant l'any 2019 ha ampliat la seva superfície marina fins convertir-se en la Reserva de Biosfera amb major àrea marina de la Mediterrània. Les reserves de biosfera representen una oportunitat excel·lent per exercir un paper actiu com a llocs d'aprenentatge sobre el desenvolupament sostenible.

30/11/2020
El Consell Insular de Menorca presenta els pressuposts 2021

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, i la consellera Cristina Gómez, acompanyats pel conseller de Serveis Generals, Josep Pastrana, han presentat aquest matí la proposta del pressupost del Consell Insular de Menorca pel 2021, que ve marcat per una forta component social.

30/11/2020
En marxa el model de governança de la Reserva de Biosfera

El 2019 va marcar una fita per a la Reserva de Biosfera de Menorca. El mes de febrer va ser aprovat el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera (2019-2025), al juny el programa MaB de la UNESCO va ampliar la seva delimitació incloent l'espai marí, i el mes de novembre es van aprovar els nous estatuts de l'Agència, que reforcen el seu caràcter transversal, la doten de nous òrgans de govern i un nou model de governança.

27/11/2020
Objectius i fites del Pla de Prevenció i Gestió de Residus de Menorca

En la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consell Insular i el Consorci de Residus i Energia de Menorca desgranen alguns dels objectius principals del Pla fins a 2025

24/11/2020
Investigadors de la UIB troben 71 espècies de papallons nocturns que no havien estat citats abans a Menorca

Un estudi de la UIB ha trobat 71 espècies de papallons nocturns que no havien estat citats abans a Menorca. La investigació ha tingut lloc entre els mesos de juny i novembre d'enguany, i ha comportat 9 campanyes de mostreig que han servit per a millorar el coneixement de la diversitat de papallons nocturns que habiten l'illa de Menorca en el marc del projecte COLIAS.

20/11/2020
Celebració de la 3a edició de la conferència internacional sobre «Pol·lució per plàstics, de macroplàstics a nanoplàstics: MICRO 2020» amb el patrocini de la UNESCO

La tercera edició de la conferència internacional sobre 'Pol·lució per plàstics, de macroplàtics a nanoplàstics: MICRO 2020 ', se celebrarà del 23 al 27 de novembre de 2020 amb el títol "Microplàstics: coneixement i responsabilitats". Lanzarote acollirà, com les edicions anteriors, aquest esdeveniment que en aquesta ocasió tindrà un format essencialment en línia: https://micro2020.sciencesconf.org

19/11/2020
La implantació del servei de recollida de residus porta a porta i d’energies renovables, prioritats del Consorci de Residus i Energia de Menorca per a l’exercici 2021

El pressupost del Consorci de Residus i Energia de Menorca vetlla pel compliment dels seus objectius estatutaris i en destaca la importància dels serveis públics que històricament té encomanats, així com altres actuacions referides a les energies renovables i l'eficiència energètica.

18/11/2020
32 productes i serveis ja tenen la certificació de la marca Menorca Reserva de Biosfera

Avui ha tingut lloc al Llatzeret una trobada entre les 23 empreses de productes i serveis turístics certificats amb la marca Menorca Reserva de Biosfera i, per tant, acreditats per emprar el logotip i nom de >. A la trobada hi ha assistit tot l’equip de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, encapçalat per la consellera, Maite Salord. Durant la reunió, s’han presentat totes les empreses i s’han donat a conèixer les darreres 10 que han obtingut 16 certificacions en els darrers mesos i que se sumen a les ja aprovades aquest estiu.

28/10/2020
ReVIU, la nova plataforma per a la reutilització d’objectes a Menorca

L’aplicació web ReVIU permetrà la prevenció de la generació de residus mitjançant la reutilització d’objectes que podran intercanviar els usuaris de les deixalleries de Menorca

27/10/2020
Es presenta l'informe anual 2019 de l'Estratègia de Conservació de la Biodiversitat a la Reserva de Biosfera Menorca

Aprovada l'any 2015, l'Estratègia de Conservació de la Biodiversitat de la Reserva de Biosfera de Menorca, constitueix el document en el qual es marquen les actuacions previstes per a complir amb els objectius establerts en el programa Internacional “MaB: Man and Biosphere”, creat per la UNESCO l'any 1971.

21/10/2020
Treballs de conservació del Camí de Cavalls duts a terme gràcies a la col·laboració entre l’activitat Camí de Cavalls 360º i el Consell Insular de Menorca

Camí de Cavalls 360º, la volta a Menorca per etapes caminant, corrents o en BTT, va motivar el 2017 el naixement del Projecte per a la Conservació del Camí de Cavalls. Després de mesos de treballs, el tram del camí comprès entre es Alocs i el Pilar ha acollit avui matí la presentació d’una exitosa col·laboració entre sector públic i privat.

20