Inici El Consell Departaments

Notícies i actualitat

 
24/09/2021
Menorca se suma a la celebració del Dia Mundial del Turisme

El Dia Mundial del Turisme es celebra cada any el 27 de setembre, una jornada amb la qual la Organització Mundial del Turisme (OMT) vol fomentar la sensibilització respecte al valor social, cultural, polític i econòmic del turisme, i la contribució del sector a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquesta reivindicació cobra més força després de l’impacte global de la pandèmia de COVID-19. És per això que enguany el lema és “Turisme per a un creixement inclusiu”, per tal de celebrar la capacitat del turisme de garantir que ningú quedi enrere quan el món es torni a obrir.

23/09/2021
La ministra Carolina Darias visita l'Escola de Salut Pública de Menorca

Acompanyada de la presidenta de el Consell Insular de Menorca i de la consellera de Salut, ha inaugurat la trobada "Gestió de energencias en Salut Pública a fronteres" i la reunió de treball de la Comissió de Salut Pública.

22/09/2021
Menorca presenta dos nous projectes al programa de Plans de Sostenibilitat Turística al Govern balear

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Promoció Turística i del d’Ordenació Turística, ha presentat al Govern balear dos projectes per ser finançats a través del programa dels Plans de Sostenibilitat Turística del Govern estatal. Així ho ha anunciat la Presidenta de la institució, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, en una roda de premsa.

22/09/2021
Un grup d'experts duen a terme un primer esbós de la futura Agència de Salut Pública Espanyola durant l'Escola de Salut Pública de Menorca.

Un grup d'experts, liderat pel catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández, portaveu de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària i exdirector general de Salut Pública del Govern central, el menorquí Ildefonso Hernández Aguado, presentarà i analitzarà un informe amb recomanacions sobre la futura Agència de Salut Pública Espanyola durant una trobada que tindrà lloc aquest divendres en el marc de l'Escola de Salut Pública de Menorca, que se celebra en el Llatzeret de Maó.

20/09/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca, en col·laboració amb Ecoembes i Ecovidrio, organitzen una campanya per fomentar el reciclatge.

Sota el títol “La R Sempre Present”, es posa en marxa una nova campanya de sensibilització en matèria de residus i que es realitzarà durant el tercer quadrimestre de 2021. El principal objectiu d’aquesta campanya és informar sobre la necessitat de prevenir, reutilitzar i reciclar els residus generats a l’illa de Menorca, en concret de les fraccions: envasos lleugers, paper/cartó i vidre.

20/09/2021
L’Escola de Salut Pública de Menorca analitza durant deu dies els reptes que caldrà abordar en la post pandèmia

Aquest dilluns arrenca la XXXII Escola de Salut Pública de Menorca, una edició marcada pel retrobament amb l’espai del Llatzeret després d’una convocatòria 2020 completament virtual i amb programa que, tot i no ser monogràfic, continua molt centrat en la COVID-19 i amb els reptes que caldrà abordar en la post pandèmia. L’Escola recupera per tant la presencialitat però des de la prudència i amb les màximes garanties de seguretat, amb un programa reduït i aforaments limitats.

20/09/2021
«LITERANIT, la nit de la literatura» arriba a Menorca de la mà de la Institució Francesc

LiteraNit és un festival interdisciplinari i descentralitzat promogut des del 2019 per la Institució Francesc de Borja Moll amb l’objectiu de fomentar la lectura en un ambient lúdic i distès. La idea general rau en la creació d’un circuit amb la literatura com a eix vertebrador i un programa d’activitats simultànies i obertes a tota la societat capaç d’arribar a nous públics i lectors.

19/09/2021
Més de 3000 persones han passat aquest cap de setmana per la Fira Arrels

El Parc des Freginal s’ha convertit en un punt de trobada entre productors, cuiners i ciutadania en una edició especial i molt esperada de la Fira Arrels després d’un any i mig d’aturada

18/09/2021
La Fira Arrels reprèn la seva activitat amb èxit d'acollida

El cèntric parc d'Es Freginal de Maó s'omple de visitants durant la primera jornada de la fira i es converteix en l'escenari estival per iniciar l'esperada tornada a la normalitat del certamen

17/09/2021
La revista Oliaigua presenta un número especial dedicat a la Fira Arrels

La revista digital Oliaigua publica un número sobre la Fira Arrels que tindrà lloc aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre a Es Parc des Freginal de Maó. Amb aquesta publicació, Oliaigua fa un recorregut a través dels productes que podrem trobar a la fira, explica en detall el programa i fa una visió retrospectiva sobre les passades edicions: 2017, 2018 i 2019. Els assistents a la fira que es descarreguin la revista podran entrar en un sorteig d’una senalla de producte local com obsequi.

17/09/2021
El Consell Insular proposa millores per les cases d’acollida i per l’exclusió residencial en augment

Aquest dijous s’ha presentat a la seu del Consell Insular de Menorca, l’Estudi sobre les millores de gestió i funcionament de les cases d’acollida de Menorca amb la consellera d’Habitatge, Cristina Gómez, qui ha apuntat a una possible gestió insular de les cases d’acollida, i la sociòloga, Montserrat Martínez Melo, autora de l’estudi, qui ha detallat la diagnosi i les propostes elaborades amb la participació de personal tècnic i polític dels ajuntaments menorquins. Aquest estudi neix precisament de la demanda d’ajuda dels ajuntaments al Consell, en trobar-se a una situació límit pel que fa a les 2 cases d’acollida municipals existents, una a Maó i una a Ciutadella. De fet, la creació d’una nova casa d’acollida a Es Mercadal s’ha apuntat com una possible millora.

16/09/2021
El Consell oferta l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord al Rescat Cultural 2021

El Consell Insular de Menorca treu una oferta per a l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord i en compliment del Rescat Cultural 2021. El paquet de mesures arran de la Covid-19 dirigit a aquest sector, compta amb una inversió de 24.000 euros, un 20% més que l’any anterior.

15/09/2021
Èxit de participació a les activitats d’estiu del Centre Artesanal de Menorca

Amb l’objectiu d’apropar l’artesania i el producte local a residents i visitants, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha organitzat aquest estiu un ampli programa d’activitats i experiències, a través del Centre Artesanal de Menorca, que han tingut una molt bona acollida per part del públic. A més de tasts i tallers, s’han fet demostracions d’oficis artesans; exposicions en el propi centre i itinerants; a la vegada que s’ha ampliat l’oferta comercial de la botiga.

15/09/2021
Consell i Ajuntament de Sant Lluís aposten per un nou model d’atenció a la gent gran

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcaldessa de Sant Lluís, Carol Marquès, s’han reunit aquest matí per estudiar la possibilitat d’implementar una prova pilot al municipi que permeti impulsar un nou programa d’atenció domiciliària d’alta intensitat adreçat a les persones majors. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, mitjançant actuacions preventives, assistencials, educatives, rehabilitadores, de suport psicosocial, domèstiques i d'atenció a les persones dependents al seu entorn familiar, preservar l’autonomia de les persones majors i oferir la possiblitat de que les persones es puguin mantenir en el seu domicili i en el seu entorn habitual.

14/09/2021
La Fira Arrels torna a obrir les seves portes aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre a Es Parc des Freginal

Aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre Es Parc des Freginal acollirà una nova edició de la Fira Arrels, la fira del producte local i cuina de Menorca que organitza el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca. Serà una edició de format reduït i a l’aire lliure que comptarà amb expositors de producte local i un espai on es realitzaran activitats gastronòmiques. Aquest any l’entrada serà lliure i totes les activitats seran gratuïtes.

14/09/2021
“A Food and Love Story” guanya un premi al certamen internacional Food Film Menu de l’IGCAT

El curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, de Bendito Films, ha estat un dels guanyadors del certamen internacional ‘Food Film Menu’, a dins de la categoria d’Experiències relacionades amb el menjar. La peça audiovisual ha estat impulsada pel departament d’Economia, com a stakeholder de la candidatura ‘Menorca regió Europea de Gastronomia 2022’.

14/09/2021
El Servei d’Ordenació Territorial amplia els seus tràmits electrònics per millorar la relació amb la ciutadania

Amb la finalitat de seguir treballant amb la simplificació dels processos administratius habituals de l’Administració Pública i facilitar l’accés dels usuaris a la informació, des del Consell Insular se segueix treballant amb la millora dels serveis de l’administració electrònica. L’objectiu és facilitar, i possibilitar dur a terme tràmits a qualsevol hora del dia, sense dependre dels horaris de l’Administració, així com evitar desplaçaments innecessaris.

13/09/2021
Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts per al teixit empresarial

Aquesta setmana s’ha obert el termini per presentar les sol·licituds per als Ajuts per al teixit empresarial. Aquesta convocatòria inclou dues línies de subvenció: una destinada al teixit empresarial i artesanal, i la segona a les associacions empresarials. L’import global màxim dels ajuts serà d’1.100.000 €.

13/09/2021
Nous tallers d'inserció sociolaboral de Càritas amb l'aportació de 75.000 € del Consell Insular

La consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i el director de Càritas Diocesana de Menorca, Gabriel Pons, han signat el conveni de la concessió d'un ajut de 75.000 € per dur a terme a l'illa accions formatives per l'ocupació i d'orientació laboral, dirigides a persones en situació d'exclusió social o en risc de ser-hi.

13/09/2021
El projecte didàctic “El meu talaiot” torna a les aules

Amb l’inici del curs escolar, el Consell Insular de Menorca reprèn el project didàctic “El meu talaiot” per tal de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica als alumnes de 1r d’ESO. Aquesta línia de projectes educatius del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports complementa l’oferta didàctica de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. El programa “El meu talaiot” es va inaugurar el febrer de 2020, quedant interromput a causa de la pandèmia.

20