Notícies i actualitat

Tadeo sobre l'acord respecte de la dessaladora: “Les altres administracions responen a les peticions de Menorca”

Data : 17/05/2012El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, qualifica de “molt bona notícia per a l'illa” l'anunci fet públic segons el qual el Govern central cercarà fórmules per sufragar el sobrecost que suposa connectar la dessaladora de Ciutadella amb la resta de l'illa per fer-la rendible d'aquesta manera.

El president Tadeo valora que aquest anunci és fruit de la col·laboració entre les diferents administracions tant a escala insular, com balear i central. “Es tracta d'una decisió que suposa començar a posar solució a un dels problemes més importants i més delicats de Menorca com és el tema de l'aigua”.

En opinió de Santiago Tadeo, tant el Consell com el Govern balear o l'Administració central, tot i el poc temps que fa que governen, ja posen les bases de la recuperació de Menorca. El cas dels treballs ja començats sobre l'obligació de servei públic entre Madrid i Menorca n’és un exemple.

El president Tadeo explica que tant el Govern balear com el central han estat “sensibles” a una reivindicació del Consell i dels diferents ajuntaments afectats, com per exemple el des Castell. “Es posa solució a dos aspectes: el concret de la dessaladora i el de la problemàtica insular de l'aigua”. Aquesta decisió suposa per a Tadeo que “les altres administracions responen a les peticions de Menorca”.

En aquest sentit, Tadeo recorda que Menorca és reserva de biosfera i que l'ús insular de la dessaladora pot contribuir a pal·liar el descens de la quantitat d'aigua dels aqüífers, a la vegada que pot combatre la presència de nitrats a l'aigua potable.

“Ara hem d'esperar a la firma del conveni per conèixer-ne els detalls, però es tracta d'un projecte de legislatura que ara comença el recorregut”, explica el president Santiago Tadeo.

Maó, 17 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS