Notícies i actualitat

Cristóbal Huguet: “Amb la revisió del PTI volem simplificació administrativa”

Data : 15/05/2012

El conseller d'Ordenació del Territori, Cristóbal Huguet, explica que amb la revisió del PTI que té en marxa l'actual equip de govern insular del Consell de Menorca es vol aconseguir tres objectius fonamentals:

- Simplificació administrativa i, per tant, agilitat en la tramitació dels expedients d'ordenació del territori.

- Llicència municipal per a obres de manteniment, reparació i millora d'habitabilitat a les cases dels llocs.

- Possibilitat de crear agroturismes als edificis dels llocs.


El conseller Huguet també vol deixar clar que amb aquesta revisió no es desprotegirà Llucalari, Alcalfar, Macarella, Algendar ni cap espai natural destacat de Menorca, perquè “prevaleixen les proteccions de les Directrius d'Ordenació del Territori -DOT-, les declaracions de Llocs d'Interès Comunitari -LIC- i Zones d'Especial Protecció per a les Aus -ZEPA-, així com la Llei d'Espais Naturals, figures superiors de protecció”.

En aquest sentit, el conseller Huguet vol desmentir els rumors sobre aquesta qüestió. “Volem mantenir el 15% de protecció que estableix el PTI damunt Menorca però amb unes categories de protecció previstes per llei”.

“Per tant, la nostra voluntat és complir amb la directriu bàsica d'aquest nou equip de govern insular: fer compatible la protecció de la natura amb el progrés econòmic de Menorca, que precisament és la raó de ser de qualsevol Reserva de la Biosfera”.


Maó, 15 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS