Notícies i actualitat

Per primera vegada es creuen les dades sobre dones maltractades entre el Consell i l'administració central per donar una millor resposta

Data : 11/05/2012La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, ha explicat avui que per primera vegada es creuen dades entre el Centre Assessor de la Dona del Consell Insular de Menorca i la Unitat de Violència sobre la Dona de l'Administració general de l'Estat a Menorca per millorar la informació i, per tant, poder oferir una millor resposta.

La directora insular Cristina Fernández ha explicat les dades de 2011 del Centre Assessor de la Dona del Consell Insular sobre casos de maltractament de dones:

- Si en 2010 van ser 108 casos al 2011 van ser 97.
- Un 33% del casos es donen a Ciutadella i un 33% a Maó. La resta es reparteixen entre la resta de pobles, excepte Ferreries amb 0 casos.
- Hi ha més casos de maltractament físic que psicològic.
- Un 10% tenen estudis universitaris.
- Dos de cada tres son espanyoles
- El 81% tenen fills. - Un 10% no tenen ingressos. - La mitjana és de 39 anys d'edat - Un 40% viu amb la seva parella maltractadora.

Dades de la responsable de la Unitat de Violència sobre la Dona, Beátriz Rodríguez, sobre casos de 2011:

- Si en 2010 van ser 110 casos, al 2011 van ser 125.
- La majoria són espanyoles i els agressors també.
- Tram d'edat: el majoritari entre els 31 i 40 anys, també per part dels agressors.
- La relació majoritària víctima-agressor és companys sentimentals.
- Predomina el maltractament físic.

Per la seva part, el director insular de l'Administració general de l'Estat de Menorca, Antoni Juaneda, ha explicat que l'augment de les denúncies es pot explicar per la tasca de conscienciació que s'està portant a terme amb xerrades a les escoles en el marc del programa del Consell Insular de Salut Jove.

Maó, 11 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto roda de premsa
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS