Notícies i actualitat

Finalment el Consell Insular pagarà factures a proveïdors per un import de 3,85 milions d'euros

Data : 10/05/2012El passat 8 de maig acabava el termini per presentar la relació definitiva de factures pendents de pagament a proveïdors com indica el procediment de l'RD 4/2012.

El Consell Insular de Menorca va presentar al Govern central un import total de 3,85 milions d'euros de factures pendents de pagament a diferents proveïdors. Aquesta quantitat recull les modificacions i correccions que s'han introduït en la relació inicial, així com les peticions dels mateixos proveïdors acceptades per Intervenció. De fet, es tracta d'una circumstància que preveu el procediment de l'RD 4/2012, que regula el pagament de factures a proveïdors amb data anterior al 31 de desembre de 2011.

D'aquests 3,85 milions d'euros, 3,4 milions corresponen a 1.189 factures del Consell Insular, 350.000 euros pertanyen a 284 factures de la Fundació Destí i 100.000 euros més de 68 factures procedents de l'IME.

Segons el procediment, les administracions locals tenen ara fins el 15 de maig per aprovar les operacions de préstec dins el pla de viabilitat. De fet, està previst tractar aquest punt en la sessió del Ple amb caràcter extraordinari del proper dilluns 14 de maig.

Entre el 16 i el 25 de maig les entitats de crèdit s'hauran de posar en contacte amb el Consell per formalitzar el préstec. “Però el més important és que els proveïdors ja no hauran de fer res més. Només hauran d'esperar a rebre els doblers de les factures corresponents als seus respectius comptes bancaris”, explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

Pilar Pons qualifica aquesta mesura impulsada pel Govern central com a “molt important, perquè suposarà injectar directament a l'economia de Menorca 3,85 milions d'euros, només rallant del Consell Insular”.

En opinió de la consellera, aquesta quantitat de doblers contribuirà a alleujar els proveïdors que tenien factures pendents de pagament i, per tant, a “donar oxigen a una part important de l'economia menorquina”.

Maó, 10 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS