Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca valora de manera molt positiva el Decret Llei de mesures urgents en matèria urbanística aprovat avui pel Govern de les Illes Balears

Data : 12/01/2016

“El Decret Llei que ha aprovat avui el Govern de les Illes Balears suposa tornar a la normalitat en matèria urbanística, hem de recordar que el Govern Bauzà, a través de normes sectorials com ara la Llei Turística o la Llei Agrària, va introduir canvis legals que modificaven l’ordenació territorial i turística”. La presidenta Maite Salord ha subratllat que, precisament, aquests canvis suposaven passar per damunt els ajuntaments i els consells. És a dir, que mitjançant una llei de turisme o una llei agrària es vulneraven les competències que aquestes administracions tenen en temes urbanístics i territorials.

En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca valora de manera molt positiva que es retorni als ajuntaments i als consells la facultat de decidir quin model territorial volen per als seus territoris.

“La idea clau és fer possible l’activitat econòmica damunt el territori però sense perdre de vista que els recursos naturals són limitats i que són la nostra principal riquesa i que no en podem fer una gestió de forma irresponsable, ans al contrari l’hem de gestionar de forma responsable pensant sempre en el benestar de la població i en la preservació d’aquests recursos naturals”, ha dit la presidenta.


Maó, 12 de gener de 2016 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS