Notícies i actualitat

“12 mesos, 12 mossos”, un nou espai de promoció gastronòmica per al producte local

Data : 12/01/2016

La consellera Susana Mora presenta una campanya de vídeo-receptes en col·laboració amb la Cooperativa San Crispín i l’associació Fra Roger

La vicepresidenta i consellera de Projecció Econòmica, Susana Mora, ha presentat avui la iniciativa “12 mesos, 12 mossos”. Es tracta d’una campanya, en col·laboració amb la Cooperativa San Crispín i l’associació gastronòmica i cultural Fra Roger, per a la valoració i promoció del producte local a través d’un recull de 12 plats de cuina menorquina, fets amb producte local i de temporada per part de diversos cuiners que cada mes mostraran en un vídeo una recepta.

La primera vídeo-recepta es va presentar durant les festes de Nadal, un ‘Caneló de col farcit de peus de porc i gambes’, preparat per Sílvia Anglada, xef i propietària del restaurant de Ciutadella Es Tast de na Sílvia. “En tan sols dues setmanes el vídeo va rebre més de 3.000 visites”, ha destacat Susana Mora. Per a la consellera aquesta és una excel·lent proposta per promocionar el producte local. Les vídeo-receptes (que es registren a l’aula gastrocultural de la Cooperativa San Crispín) es poden consultar al canal de Youtube i al perfil de Facebook del Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular. La següent, segons ha avançat Mora, es publicarà aquesta mateixa setmana amb motiu de la celebració de la Diada del Poble de Menorca.

Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger, ha explicat que la selecció de receptes inclou “més que plats tradicionals -que també-, plats fets sobretot amb productes de Menorca”. “El més interessant és veure la manera de fer dels diferents cuiners amb el producte local com a base. La cuina menorquina es la cuina que es fa amb el producte d’aquí”, ha afegit.

El gerent de la Cooperativa San Crispín, Antoni Aguiló, ha explicat la potencialitat de l’aula de cuina de la cooperativa com un espai que acull demostracions, degustacions i cursos de formació. “Ja que tenim un producte tan bo el que hem de fer és potenciar-lo. Aspirem als fets que els nostres fills mengin com ho feren els nostres avis, tenint en compte el producte de temporada”, ha dit.

Susana Mora considera aquest nou espai de promoció gastronòmica com una eina pràctica que ajuda a què el producte illenc arribi a tothom.

Maó, 12 de gener de 2016


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS