Notícies i actualitat

Celebració a Menorca del Dia d’Europa

Data : 08/05/2012

La conferència de la que va ser vicepresidenta de la Comissió de Drets de la Dona del Parlament Europeu, Francisca Bennàssar Tous, “De la Europa sin fronteras a la nueva frontera de Europa”, constituirà l’acte central del programa per commemorar el Dia d’Europa del 9 de maig que ha organitzat el Consell Insular de Menorca.

Aquest conferència tindrà lloc a partir de les 20.00 hores a la Sala de Plens del Consell Insular, amb la participació del president Santiago Tadeo i de la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons. També es projectarà un vídeo sobre la Unió Europea.

Francisca Bennàssar és una política mallorquina que va ser diputada i vicepresidenta de les Illes Balears. També va ser tinenta de batle de l’Ajuntament de Palma, amb Catalina Cirer com a batlessa, i fins el 2008 regidora de l’oposició de l’Ajuntament de Palma fins que es retirà el desembre de 2008.

Prèviament, a les 9.00 h del matí del mateix 9 de maig, la corporació del Consell Insular de Menorca hissarà la bandera europea a l'asta situada a la plaça de la Biosfera, juntament amb la resta de banderes, davant l’edifici del Consell Insular. A continuació, dos membres del Conservatori de Música de Maó interpretaran l’Himne d’Europa.

Va ser a partir de l’any 1985, a la Cimera de Milà, on els caps d’Estat i de Govern van decidir fixar el 9 de maig com a data per commemorar el Dia d’Europa, en reconeixement a la declaració que l’any 1950 havia fet Robert Schuman, ministre d’Assumptes Exteriors francès.

“Des de llavors, els nostres representants a la Unió Europea treballen dia a dia per construir una Europa que respecti la llibertat i la identitat de cadascun dels pobles que la integren, i han fet seu l’esperit de Schuman i el lema «el què es pugui fer millor en comú, així s’ha de fer»”, explica la consellera Pilar Pons.


Maó, 7 de maig de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS