Notícies i actualitat

Menorca serà el referent estatal en medicina esportiva durant dos dies

Data : 07/05/2012

Menorca serà el centre de la medicina esportiva d'Espanya, durant els propers 10 i 11 de maig, gràcies a les V Jornades d'Esport i Salut 2012 que com cada any organitza el grup de feina Avilés, un conjunt de metges procedents de diferents administracions públiques del país que es reuneixen anualment per debatre sobre aquestes qüestions.

Com ha explicat avui el conseller d'Esports, Juanjo Pons, aquestes jornades estan organitzades conjuntament pel Gabinet de Medicina Esportiva del Departament de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca i la Subdirecció General d'Esport i Salut del Consell Superior d'Esports, i es desenvoluparan entre els dies 10 i 11 de maig a l'hotel Audax de Cala Galdana.

Els ponents seran:

Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra i conseller del Banc d'Espanya, amb la conferència “Crisis económica, gasto sanitario y estilos de vida. La responsabilidad individual y colectiva en el cuidado de la salud”.

Ildefonso Herández Agudado, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández d'Alacant, amb la ponència “El ejercicio físico en las políticas de salud pública en España”.

Josep A.Guitérrez Rincón, responsable de la Unitat d'Esport i Salut de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, amb la conferència “La implantación de un programa de actividad física y salud en una sociedad avanzada. Dificultades y problemática actual”.

Joan Manel Mercadal, accionista de l'Sport Bike Center de Menorca, amb la ponència “Turismo, deporte y salud. Sport Bike Center Menorca, una propuesta novedosa”.

Alexia López del Rio, coordinadora del Programa Moviments per Viure, iniciativa d'estimulació física i cognitiva als centres de dia i les residències geriàtriques de Menorca, promogut pel Consell Insular de Menorca, amb la conferència “El programa Moviments per Viure, una iniciativa de ejercicio físico en los geriátricos de Menorca”.

Elena Sarabia Cachadiña, membre del Grup d'Investigació CTS 595 Alto Rendimiento, Salud y Deporte, amb la ponència “Variabilidad de la frecuencia cardíaca. Su utilidad en los controles de salud en medicina del deporte”.

El responsable del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular de Menorca, Fernando Salom, integrant del grup de feina Avilés, explica que amb aquestes jornades tenim una oportunitat per explicar a la resta d'Espanya el programa Moviments per Viure.

Més d'una vintena de professionals de la salut s'han inscrit ja a unes jornades que també estan obertes a la població en general.

Maó, 7 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS