Notícies i actualitat

El Ministeri d'Hisenda aprova el Pla d'ajust del Consell per atendre els 3,3 milions d'euros pendents de pagament a proveïdors

Data : 02/05/2012El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha aprovat el Pla d'ajust del Consell Insular de Menorca per poder atendre els 3,3 milions d'euros pendents de pagament a diferents proveÏdors, amb la qual cosa es compleix el que estableix l'RD 4/2012.

Una vegada es compta amb el sí de Madrid, el Consell Insular de Menorca està en disposició de concertar el préstec corresponent. En aquest cas la Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació calcula que a partir del final de maig es podrà començar a pagar els proveïdors que tenguin factures pendents amb l'Administració insular de data anterior al 31 de desembre de 2011.

“La finalitat d'aquesta iniciativa és que els proveïdors afectats puguin cobrar al més aviat possible per una feina ja feta a l'administració”, explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons. “Es tracta de recuperar la confiança en la nostra economia”.

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca valora molt positivament aquesta mesura, perquè és la primera passa per a la reactivació econòmica, greument afectada pels impagaments.

El Consell Insular de Menorca havia presentat al Govern de l'Estat la relació de factures pendents de pagament per import de 3,3 milions d'euros. Aquest seria l'import de l’endeutament que s'haurà d'atendre en els propers exercicis.

Era condició ineludible per poder assumir aquest endeutament l'elaboració d’un pla d’ajust de la institució que confirmi i garanteixi la viabilitat de l'operació, així com garantir que la institució podrà atendre les seves obligacions en el transcurs dels propers exercicis.

El Pla d'ajust, bàsicament, vol corregir els indicadors negatius que marquen els problemes estructurals del Consell Insular, tenint en compte que tant l’estalvi net com el romanent de tresoreria han tingut una evolució negativa en els darrers exercicis.

Exemples com el de renegociar contractes, controlar la despesa corrent, treballar en un nou marc de finançament per als consells insulars i elaborar plans de viabilitat per a noves inversions són algunes de les mesures indicades en aquest pla.

S'ha presentat, doncs, un pla d'ajust del Consell Insular coherent i realitzable, amb dues finalitats:

- Que els proveïdors puguin cobrar per la feina feta, amb una important injecció de liquiditat i els beneficis i la repercussió positiva que això tindrà en la societat i l’economia.

- Garantir que aquesta institució podrà atendre les obligacions adquirides i, per tant, sanejar els comptes i aconseguir una estabilitat institucional que permeti que el Consell continuï oferint serveis a la societat d'una manera sostenible en el temps.

“Aquesta és la millor manera que els ciutadans recuperin la confiança en les institucions, actuant amb responsabilitat i donant solucions als problemes actuals”, explica Pilar Pons.

Maó, 2 de maig de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS