Notícies i actualitat

El Consell envia l'expedient de la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial

Data : 05/01/2016

La documentació per a la presentació de la candidatura a Patrimoni Mundial de Menorca Talaiòtica s'ha enllestit després de tres anys de feina, d'ençà que el 29 de gener de 2013 la UNESCO inclogués la candidatura menorquina en la Llista Indicativa. Passada la revisió del Grupo 1, format pels tècnics de les comunitats autònomes, el febrer de 2015, la candidatura va rebre l'aprovació del Consejo de Patrimonio, el març de 2015.

Una vegada elaborada la traducció a l'anglès, el Consell Insular de Menorca ha enviat avui mateix la documentació al Ministeri de Cultura perquè aquest la presenti, abans de l'1 de febrer, al Centre de Patrimoni Mundial, amb seu a París. A partir d'aquest moment, començarà l'avaluació dels experts internacionals, que tindran aproximadament un any per a requerir qualsevol aclariment abans de la decisió final que es prendrà el juny de 2017.

L’expedient de la candidatura consisteix en sis volums, separats en dos estoigs en forma de Taula, que sumen un total de 2.668 pàgines, i ha estat dissenyat per Aina Oliver. Se n’han realitzat cinc exemplars: dos per al Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO, un per al Ministeri de Cultura, un per al Govern de les Illes Balears, i un per al Consell Insular de Menorca.

Maó, 5 de gener de 2016.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS