Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca obre la porta al consens en la modificació del PTI

Data : 19/04/2012

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca està decidit a apostar clarament per una Menorca reserva de biosfera econòmicament sostenible. La conservació del territori continuarà sent un clar objectiu per a l'executiu, és més, la protecció de les platges i àrees naturals d'especial interès està totalment garantida.

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, demana adhesió a un projecte importantíssim per a Menorca, perquè en cap cas es pretén destruir res, sinó ben al contrari: els canvis estan orientats a millorar la imatge de Menorca, a cuidar el nostre territori, a modernitzar les nostres infraestructures i a potenciar el turisme alternatiu, perquè la nostra illa surti d'una vegada per totes de la crisi econòmica en la qual està sumida”. Tadeo ha assegurat que és evident que el Pla territorial insular “no serà l'única mesura que ens traurà del pou; però sí crearà confiança i animarà a la inversió privada”.

La modificació del Pla territorial insular ha estat des de l'inici de legislatura una de les prioritats de l'equip de govern actual. S'han mantingut reunions amb tots els sectors, s'han escoltat les necessitats dels menorquins i s'ha treballat amb un objectiu molt clar: establir una normativa flexible i coherent.

Per tant, és imprescindible, la unió entre l'administració pública i el sector privat. Tadeo ha destacat que la intenció és estendre la mà a l'emprenedor que vulgui invertir a Menorca, “volem obrir la porta a la modernització i especialització del nostre patrimoni”. La modificació del PTI no comporta una desprotecció del territori, sinó tot el contrari: “s'estan marcant les pautes per millorar la Menorca que tots volem. Una Menorca amb un paisatge privilegiat que ha de compatibilitzar l'activitat humana amb la naturalesa”.

El mateix PTI actual preveu la seva revisió als deu anys de la seva vigència. Per tant, el que pretén fer la Conselleria d'Ordenació del Territori “és senzillament fer el que marca el PTI”. Altres formacions polítiques també diuen que estudiaran la modificació d'aquest reglament. Per tant, “l'equip de govern insular sempre està obert al màxim consens possible sobre aquesta revisió”.

El president del Consell Insular de Menorca ha destacat algunes de les línies d'acció més importants, com són la modernització i reconversió dels edificis situats en zones turístiques que han quedat fora de mercat; que els nous desenvolupaments urbans tenguin unes densitats més raonables, perquè siguin viables i s'eviti l'excessiu consum de territori, i, evidentment, no limitar la creació de nous equipaments. La Norma transitòria que s'ha redactat legitimarà l'execució d'actuacions de transformació urbanística que compleixin les regles d'ordenació territorial, amb l'obligatòria obtenció de totes les autoritzacions administratives per part dels promotors, inclosa la tramitació d'impacte mediambiental, d'acord amb la legislació en vigor. També preveu que es puguin fer les modificacions puntuals del planejament general sense haver-se adaptat als plans territorials, a fi de permetre millorar aspectes urgents i concrets del planejament sense haver de passar els llargs terminis que representen les adaptacions, i a més es concreten els conceptes legals com “sòl urbà”, “serveis urbanístics bàsics”, “sòl urbanitzable” i “solar”.

“Abans d'arribar al Consell Insular de Menorca ens vam comprometre a modificar el Pla Territorial Insular, i ho complirem perquè consideram que és una necessitat urgent per a Menorca”.

El president del Consell Insular de Menorca anima tots aquells ciutadans que tenguin algun dubte a posar-se en contacte amb els responsables del Consell per informar-se'n. “Continuarem treballant amb transparència i claredat, i amb una intenció clara de potenciar les especialitats de Menorca”, ha manifestat Tadeo.


Maó, 19 d’abril de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS