Notícies i actualitat

El Consell Insular participarà en la jornada sobre emprenedors i Parc Bit exposant la situació actual del projecte de Fibra Òptica

Data : 17/04/2012La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, explicarà aqueste dimecres, en una jornada sobre emprenedors i el Parc Bit, la situació actual en què es troba al projecte de fibra òptica que desenvolupa el Consell Insular de Menorca.

L'objectiu principal del projecte de fibra òptica és crear noves infraestructures de telecomunicacions que permetran augmentar la velocitat de connexió a Internet, així com millorar les comunicacions entre administracions i estalviar en despeses per aquest concepte.

Ara mateix el Consell Insular ha publicat al BOIB una consulta pública de caràcter vinculant per conèixer quins operadors privats tenen previst invertir a Menorca en els propers tres anys en xarxes de nova generació (fibra òptica).

En aquest projecte es dur a terme un desplegament d'una xarxa troncal que uneix les diferents poblacions de Menorca entre si i una xarxa dintre dels municipis, per unir diferents seus públiques.

El Consell promou aquesta actuació per tal que als operadors se’ls faci atractiu invertir en el desplegament de la xarxa d’accés fins a les llars i empreses, “ja que sense la implicació del Consell per dotar d’una base d’infraestructura, als operadors no els sortiria rendible si haguessin d'assumir aquesta inversió”, explica la consellera Pilar Pons.

“Des del Consell Insular creim en la innovació com una eina imprescindible per millorar i fer més competitives les empreses, i per açò ens hem involucrat de ple en aquest projecte”.

La voluntat del Consell Insular de Menorca és millorar aquest projecte fent una passa més enllà: que no només es beneficiïn dels serveis que podrien oferir els operadors els centres públics, sinó també els particulars i les empreses privades de Menorca.

La jornada “Emprenedoria i incubació d'empreses en Parc Bit”, tindrà lloc aquest dimecres 18 d'abril entre les 10.30 i les 14.30 hores al saló d'acte de la Seu Universitària de Menorca de Can Salort, a Alaior.

En aquest esdeveniment, organitzat pel Govern de les Illes Balears amb la col·laboració del Consell Insular, es donarà compte de l'estudi de viabilitat del Centre Bit d'Alaior, i diferents empreses que han estat o estan incubades al Parc Bit, entre les quals n'hi ha tres de Menorca, explicaran la seva experiència.

Per part del Govern balear, hi serà present el director general d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic, Antonio Mateos, i el vicepresident Econòmic, de Promoció i d'Ocupació, José Ignacio Aguiló, tancarà la jornada. Posteriorment, a les 17.30 hores, està prevista una visita a les instal·lacions de la incubadora d'empreses de CAEB Menorca.


Maó, 16 d'abril de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS