Notícies i actualitat

El president Tadeo sobre el Congrés d'Arqueologia: “és una oportunitat per donar a conèixer Menorca”

Data : 09/04/2012

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha destacat avui que la celebració a Menorca del Primer Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial d’Arqueologia és una “oportunitat excepcional” per donar a conèixer Menorca en general a l’exterior. Així ho ha explicat durant la inauguració d’aquest esdeveniment que tindrà lloc fins el 13 d’abril al Teatre Principal de Maó.

El president Tadeo també ha recordat que Menorca és Reserva de la Biosfera des de l’any 1993 gràcies a “l’alt grau de compatibilitat aconseguit entre el desenvolupament de les activitats econòmiques, el consum de recursos i la conservació del patrimoni”.

En aquest sentit també ha destacat que Menorca serà nomenada juntament a l’illa coreana de Jeju seu mundial de les Reserves de la Biosfera i Zones Costaneres en l’àmbit del desenvolupament sostenible.

A més del president Tadeo, han participat en la cerimònia d’inauguració l’alcaldessa de Maó, Àgueda Reynés; el conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés; el director insular de l’Administració General de l’Estat, Antoni Juaneda; la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, el president d’Ashome, Joan Melis, així com una de les dues directores d’aquest esdeveniment, la professora del departament de Prehistòria de la Universidad Complutense de Madrid, Alícia Castillo Mena.

L’altra codirectora, María Ángeles Querol, Catedràtica del departament de Prehistòria d’aquest centre, ha acompanyat al degà de la facultat de Arqueologia de la Universitat de Leiden, el professor Willem J.H. Willems, durant la seva lliçó inaugural.

Aquest Congrés està emmarcat en el Pla de Dinamització de Producte Turístic durant el passat mandat i està organitzada per la Universidad Complutense de Madrid amb la col·laboració del Consell Insular -mitjançant l'IME-, Govern balear, Administració central i Ashome.


Maó, 9 d’abril de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS