Notícies i actualitat

Apreciacions sobre el PTI:

Data : 04/04/2012El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i el conseller d'Ordenació del Territori, Cristòbal Huguet, han deixat clar avui que que el fet que el Govern balear no contempli la modificació del PTI per llei no suposa cap entrebanc greu en l'objectiu de l'equip de govern insular de voler revisar de forma urgent aquest instrument d'ordenació del territori.

De fet, la feina feta fins ara des del Consell Insular s'incorporarà a la Norma Territorial Transitòria per tenir aprovat després de l'estiu, aproximadament, la anticipació de la revisió del PTI.

Amb els canvis prevists, el PTI establirà entre d'altres els següents punts:

- Que no existeixin obstacles a que es doni activitat turística a tots els nuclis urbans de Menorca, sempre d'acord amb els planejaments municipals i normativa sectorial.

- Eliminació de la necessitat de tràmits d'informes previs del Consell -ERE- per obtenir llicències municipals de manteniment i reforma d'edificacions en zones rurals.

- A les construccions pròximes a l'habitatge principal dels llocs es podrà obtenir llicència municipal directa per obres de manteniment, ampliació i canvi d'usos, tant en explotacions actives com en altres amb iniciatives de desenvolupament rural relacionades amb béns i patrimoni natural i històric.

- Les actuacions en el medi rural estaran sotmeses a la tramitació derivada de normatives amb rang de llei o directiva europea, quan es tracti d'edificacions o béns catalogat o ubicats a zones de protecció establertes per aquella legislació.

- Es revisarà la normativa i cartografia de les àrees de protecció de risc, d'acord amb les administracions competents per prevenció i extinció dels riscs.


Maó, 4 d'abril de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS