Notícies i actualitat

Posada en marxa de la EDLP de Menorca

Data : 16/12/2015

Comença una nova etapa en el desenvolupament rural de Menorca, una nova oportunitat de redirigir el futur, en el qual la ciutadania és la conductora del seu propi esdevenir mitjançant la construcció d'una estratègia que plantegi solucions efectives als problemes i necessitats existents.

L'estratègia de desenvolupament local participatiu ( EDLP ) que presentem a continuació té com a propòsit dissenyar les línies de treball que serviran de guia a l'Associació Leader Illa de Menorca per executar la mesura 19 del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears (ajuda per al desenvolupament local LEADER), l'objectiu principal és fomentar el desenvolupament econòmic, social i mediambiental del medi rural menorquí i millorar la qualitat de vida dels seus habitants durant els propers anys.
Aquesta estratègia està basada en la participació dels habitants del medi rural, de tal manera que reflecteixi les necessitats ( i les seves possibles solucions ) plantejades per la pròpia població (enfocament leader).
Per detectar aquestes necessitats s'elaborarà un estudi o diagnòstic, estructurat en una sèrie d'àrees temàtiques, que contindrà les observacions i propostes recollides a partir del procés participatiu, així com una anàlisi de les dades recopilades més rellevants de l'illa.
Les àrees temàtiques que inclourà el diagnòstic són les següents:

- MEDI NATURAL
- ORDENACIÓ DEL TERRITORI
- ENERGIA i AIGUA
- RESIDUS i CONTAMINACIÓ
- RESERVA DE LA BIOSFERA
- AGRICULTURA
- RAMADERIA
- TRANSFORMACIÓ AGROALIMENTARIA
- TURISME i SERVEIS
- OCUPACIÓ
- TELECOMUNICACIONS
- CULTURA i PATRIMONI
- MOVILITAT i TRANSPORT
- EDUCACIÓ
- IGUALTAT I BENESTAR SOCIAL


Per articular el procés participatiu serà necessària la col·laboració d'experts coneixedors de cadascuna de les esmentades àrees temàtiques. Sense aquesta col·laboració no seria possible avaluar de manera completa les necessitats del medi rural menorquí, el que suposaria una debilitat que arrossegaria l'execució del programa durant el seu període de vigència.
Els instruments dissenyats per facilitar la participació ciutadana són:

- Entrevistes personals: trobades amb els principals actors experts en cada sector del medi rural a l'illa.

- Taules temàtiques: taules de treball específiques de cada àrea temàtica, a la que seran convocats els representants coneixedors de cadascuna d'elles.

- Web EDLP (www.edlpmenorca.com): en aquest bloc es bolcaran les informacions més rellevants del procés i s'habilitaran eines de participació per a tota la ciutadania.

- Adreça email Associació Leader Illa de Menorca habilitat per a aquest projecte (edlpmenorca@gmail.com), a través d'ella es podran fer tots els comentaris, propostes, etc. que els habitants de l'illa considerin oportú.

De la mateixa manera, s'elaborarà un pla d'acció que inclogui les mesures dissenyades per afrontar les necessitats detectades en el diagnòstic, a partir de les propostes recollides des de cada un dels instruments de participació.
Des de l'equip tècnic encarregat de l'elaboració de la EDLP i de dinamitzar el procés participatiu (en estreta col·laboració amb l'Associació Leader Illa de Menorca), format pels tècnics José Luis Máñez Martínez i José María Cano Sánchez, s’esperen les vostres aportacions perquè aquesta estratègia reflecteixi de manera fidel les sensibilitats de tots els sectors del medi rural menorquí.

Menorca, 11 de desembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS