Notícies i actualitat

Segons el calendari de Foment, l'Obligació de Servei Públic amb la Península podria ser una realitat a l'octubre

Data : 27/03/2012Segons el calendari de feina que fa servir el Ministeri de Foment, l'obligació de servei públic entre la Península i Menorca podria ser una realitat a partir del mes d'octubre d'enguany.

Així es va posar sobre la taula en una reunió de la Comissió Mixta que va tenir lloc la setmana passada a la seu del Ministeri de Foment i a la qual van assitir, entre d'altres persones, el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre; el director general de Ports i Aeroports del Govern balear, Antonio Deudero, i responsables de la Direcció General d'Aviació Civil.

“L'objectiu amb el qual feim feina de forma conjunta des del Consell, el Govern i l'Administració central, passa per intentar tenir operativa aquesta declaració abans de l'inici de la temporada d'hivern d'enguany”, explica el conseller Luis Alejandre, que recorda que durant la temporada turística no hi ha problemes de consideració en el transport aeri.

Concreció del calendari de feina:

- Consulta amb el Govern: en curs
- Consulta amb la Comissió Europea
- Consultes amb companyies aèries
- Convenir el text amb el Ministeri d'Economia i Competitivitat.

3-4 setmanes

Publicació acord al BOE i DOUE.
3-4 setmanes

Si en un mes cap companyia comunicàs que vol operar, compromís de Foment per atendre el finançament de l'OSP.
6 setmanes

Procediment de licitació, publicació BOE i BOUE
4 setmanes

Ofertes, avaluació, selecció, adjudicació i signatura contracte
16 setmanes


El passat 7 de març la ministra de Foment, Ana Pastor, i el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, van declarar oficialment l'inici dels tràmits necessaris per fer realitat al més aviat possible la declaració de l'obligació de servei públic entre Menorca i la Península, amb la urgència de la ruta amb Madrid.

I és que avui dia la situació del transport aeri és delicada, amb una connexió amb Madrid inexistent després de la caiguda d'Spanair i de la retirada del servei per part d'Air Nostrum al·legant manca de rendibilitat. Amb Barcelona els preus s'han disparat, i entre illes amb tarifes allunyades d'una universal i única.

“En definitiva, aquest panorama ha fet que administracions i societat civil col·laborem per la resolució d'aquest problema que tant ens afecta des d'una perspectiva purament econòmica com social”, explica el conseller Alejandre.

Maó, 27 de març de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS