Notícies i actualitat

Recordatori termini regularització de places a establiments d'allotjament hoteler i apartaments turístics

Data : 15/12/2015

El Decret llei 1/2009, de 30 de gener, va establir la possibilitat de regularitzar places turístiques dels establiments d’allotjament turístic de les Illes Balears. Aquesta regularització pretenia que els establiments d’allotjament hoteler i apartaments turístics autoritzats i inscrits en el Registre general d’empreses, activitats i establiments turístics abans del 31 de desembre de 2007 poguessin resoldre determinades situacions, sempre garantint un manteniment de la qualitat de l’oferta turística, un respecte als drets dels consumidors i usuaris i complint les normes vigents en matèria de seguretat i habitabilitat. Algunes d'aquestes situacions són:

a) Increment d'unitats i/o places d'allotjament en relació amb les autoritzades (per exemple: reconversió d'habitacions de personal a habitacions de clients).

b) Modificació de la superfície del sòl tinguda en compte per al compliment de la superfície mínima del solar per plaça segons el projecte i la parcel·la en virtut de la qual es va atorgar l’autorització.

c) Adaptació referent al còmput del nombre de places en relació amb la situació de fet que reflecteixi una discrepància entre la capacitat real i l’autoritzada de les unitats d’allotjament (per exemple: reconversió d'unitats individuals a dobles).

Actualment aquesta regularització de places està regulada en la disposició addicional cinquena de la Llei 8/2012, de 19 de juliol. Aquesta disposició amplia que poden acollir-se a aquest procediment de regularització de places les empreses turístiques d'allotjament autoritzades o inscrites abans de l'1 de gener del 2012 i els edificis independents d’un establiment existent, ubicats a parcel·les limítrofes o no limítrofes però situades a una distància màxima de 200 m i que hagin estat explotats com a part d’aquest, amb independència de l’ús del sòl.

En l'Acord del Consell de Govern de 17 de juliol de 2015 s'amplia el termini establert en la disposició addicional cinquena de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, fins al dia 18 de gener del 2016, termini que tenen els establiments turístics d'allotjament per poder presentar les sol·licituds de regularització de places i que està a punt d'exhaurir-se.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS