Notícies i actualitat

El Consell Insular aprofita l'aniversari de la norma del Camí de Cavalls, aprovada pel Parlament de les Illes Balears fa 15 anys, per presentar unes jornades que miren cap al futur

Data : 14/12/2015

El proper 21 de desembre es compleixen quinze anys de la Llei 13/2000 del Camí de Cavalls de Menorca. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca vol aprofitar l'aniversari de la norma, aprovada pel Parlament de les Illes Balears, per presentar les Jornades “Camí de Cavalls: On som, on anam”, un espai de reflexió que vol ser el punt de partida per impulsar millores.

La presidenta Maite Salord i el director insular de Carreteres, Joan Sales, han exposat avui als mitjans informatius com d'aquesta celebració ha de néixer un debat obert sobre l'estat actual del Camí. Salord ha recordat que la norma va ser “el fruit de la mobilització de la societat menorquina en defensa d'un camí que, durant segles, havia format part del patrimoni col·lectiu i que, a les darreres dècades del segle XX, i tal com es diu al preàmbul de la llei, havia patit un seriós deteriorament, a causa de la inexistència d'un adequat manteniment, així com d'un desús en determinats trams del traçat històric, i en què havien anat creixent els entrebancs per a l'ús del camí”.

Així, l'aprovació de la Llei del Camí de Cavalls va permetre recuperar l'ús general, lliure i gratuït d'aquesta històrica via que forma part de la cultura dels menorquins.

Les jornades tindran lloc els dies 18 i 19 de desembre a la Sala d'Actes del Consell Insular de Menorca. L'acte inaugural està previst divendres, a les 17 hores, a càrrec de la presidenta Salord. Acte seguit, l'expresidenta de la institució insular, Joana Barceló, pronunciarà la xerrada “Camí de Cavalls: La victòria d'una reivindicació popular”.

Maite Salord ha subratllat la transversalitat d'un Camí que de cada dia més forma part de l'oferta turística de l'illa, així doncs és també element dinamitzador de l'economia. “Totes aquestes qüestions s'han de posar sobre la taula, per assegurar, en darrer terme, que tinguem un Camí de Cavalls al servei de tots i amb unes òptimes condicions”.

En aquest sentit, ha de jugar un paper fonamental el Pla Especial que actualment s'està revisant, revisió que “s'ha de fer amb la màxima participació dels interessats”.

Durant les jornades es farà la presentació pública de la plana web del Camí de Cavalls, a càrrec del responsable del IDE Menorca, Ricard Cots.
El Consell Insular de Menorca agraeix la participació en les jornades d'entitats i especialistes com l'arquitecte Jesús Cardona, el geògraf Francesc Xavier Roig, Miquel Camps (GOB), David Carreras (director de l'OBSAM), Eduard Serra (Coordinadora Camí de Cavalls) o Magda Humbert (Unió Excursionista de Menorca), entre d'altres.

Maó, 14 de desembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS