Notícies i actualitat

Constitució del Consell Agrari Menorca

Data : 14/12/2015

Dia 10 de desembre va tenir lloc a Sa Roqueta (Ciutadella), la constitució del Consell Agrari Insular de Menorca.
El Consell Agrari és el principal òrgan de participació que assessora al Consell Insular de Menorca en matèria d'agricultura, un òrgan al qual es pretén donar-li un impuls perquè sigui realment el principal òrgan de participació del sector primari.

La reunió va servir per donar a conèixer l'equip de govern del Consell Insular de Menorca representat a la reunió pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, pel director insular de Projecció Econòmica, Miquel Company, la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún i pel director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol.

Durant la reunió es va presentar l'inici de redacció de l'estratègia de desenvolupament local participatiu de Menorca que està desenvolupant l'associació Leader Menorca per tal de poder dur a terme el nou programa Leader de fons europeus, així mateix es va demanar la col·laboració i participació activa del Consell Agrari en la seva elaboració.

A més, es van explicar les principals línies de feina a desenvolupar des de la Direcció Insular de Medi Rural, Projecció Econòmica i Reserva de Biosfera dins l'any 2016. En aquest sentit, cal destacar l'increment de l'esforç en promoció de producte autòcton i la reactivació del CARB com a convocatòria d'ajudes de caràcter anual que reconeix els serveis ambientals i culturals que genera l'activitat agrària.

Finalment el sector va exposar als responsables de l'Administració insular diversos aspectes que preocupen el sector. Entre aquests destaquen la incertesa generada en el pagament de la PAC (Política Agrària Comunitària), la falta d'agilitat en la resolució de diversos procediments administratius, la gestió de plàstics agrícoles o la gestió dels cadàvers de ramaderia.


Maó, 14 de desembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS