El periodista menorquí Sadurní Ximénez Enrich, protagonista del nou Plec de Lectura

Data : 26/06/2020

La Biblioteca Pública de Maó, juntament amb l’IME i l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, ha editat el Plec de lectura número 39 dedicat al periodista Sadurní Ximénez Enrich (Maó 1853 – París 1933).

L’historiador i periodista Miquel Àngel Limón Pons ha realitzat la introducció per donar a conèixer aquest periodista menorquí que visqué bona part de la seva vida fora de Menorca fent de corresponsal a diversos indrets del món. Ximénez va ser fins i tot reconegut per Josep Pla dins la seva col·lecció d’Homenots. Limón, gran coneixedor del personatge, també fa una selecció de textos per apropar al públic l’obra i el recorregut professional de Ximénez.

Aquest Plec, de la col·lecció impulsada pel Departament de Cultura, Educació, Esports i Joventut del Consell Insular de Menorca, ve acompanyat d’una imatge del fotògraf afeccionat Salvador Almirall Codina, que està dipositada a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca. Aquesta imatge, datada aproximadament damunt els anys 20 del segle passat, mostra Sa Plaça d’Alaior. La plaça ha tingut alguns canvis però actualment encara manté bona part de la seva fesomia. Es pot observar com anaven vestits els adults i els infants i potser sobta als ulls de l’espectador contemporani la nul·la presència de dones.

El Plec de lectura es podrà trobar a les biblioteques, espais públics, botigues, etc, ja que la normativa actual permet la seva distribució durant aquesta fase de nova normalitat.


Maó, 26 de juny de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Tríptic 39 Ple de lectura
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS