El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca participa en la Jornades virtuals «Patrimoni immaterial, celebracions confinades i reptes post-COVID-19»

Data : 26/06/2020

Aquestes jornades, que tindran lloc els propers 29 i 30 de juny, han estat convocades pel projecte de recerca Proyecto Patrimonio Inmaterial y Políticas Culturales: Desafios Sociales, Politicos y Museologicos, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, i pel Grup de Recerca en Antropologia del Patrimoni, pretenen abordar una primera reflexió, gairebé d’urgència, sobre els efectes que ha provocat el confinament en el patrimoni immaterial i els escenaris i les incerteses que es creen arran d'aquesta situació per al patrimoni immaterial.

Les jornades s'articulen en dos eixos: Patrimoni immaterial en temps de confinament, en què es tractaran els mecanismes de substitució per a la celebració de manifestacions del PCI i la seva difusió a través de pàgines web, xarxes socials, etc., i Patrimoni immaterial post-Covid-19, en què es tractaran els interrogants que s'obren a partir de l'anomenada «nova normalitat» per a les pràctiques festives i el patrimoni immaterial, així com els efectes que les normatives sanitàries poden tenir en totes aquestes manifestacions.

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports Consell Insular de Menorca, atès l'interès evident de les jornades per tal d'afrontar els nous reptes que tota aquesta situació suposa per al patrimoni immaterial de Menorca, i molt especialment el patrimoni relacionat amb les manifestacions de caràcter festiu, participarà en les jornades a través de la cap del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular, que també hi presentarà una comunicació sobre la campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca.

Recordam que aquesta campanya, promoguda a través del projecte de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca (Ipcime), s'ha dut a terme a través de les xarxes socials durant el confinament i que ha tingut molt bona acollida entre els seguidors de les pàgines de facebook del Consell Insular, per la qual cosa els organitzadors de les jornades han inclòs aquesta comunicació en el programa com a exemple de bones pràctiques durant la pandèmia.

Maó, 26 de juny de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS