Notícies i actualitat

Uns 150 alumnes es beneficiaran de l’Estratègica balear de la Formació Professional per a l’Ocupació a Menorca

Data : 10/12/2015

Foto
El programa, impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i Educació i Universitat és pioner en tot l’Estat i adapta els cursos a la demanda del sectors productius de les Illes


El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, juntament amb la consellera d‘Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell insular, Susana Mora, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou i el delegat territorial d’Educació a Menorca, Joan Marqués, han presentat avui a Menorca l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que a l’Illa pretén beneficiar a un total de 144 alumnes i que, en el seu conjunt, suma un total de 10 cursos i més de 3.600 hores de formació, repartida entre Maó i Ciutadella.
L’Estratègia balear de la Formació Professional per a l’Ocupació és una acció pionera en tot l’Estat, impulsada per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria i la d’Educació i Universitat, i està ideada per atendre les necessitats del model productiu, i perquè les oportunitats de creixement de les empreses de les Illes no es perdin per manca de capital humà. D’aquesta manera, a Menorca hi ha tres instituts que participen enguany en l’Estratègia de Formació (IES Josep Maria Quadrado i IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella, i IES Pasqual Calbó de Maó), a més de les instal·lacions pròpies del SOIB al Centre de la Mar, que també imparteix cursos per a desocupats. El pressupost per aquesta formació, que s’executarà durant el 2016, és de 308.000 euros, amb un increment del 21% respecte 2015.
Els cursos programats a Menorca estan relacionats amb les activitats agrària, la fabricació mecànica, l’hoteleria i el turisme, manteniment industrial, els serveis socioculturals i la nàutica i manteniment.
En el conjunt de les Illes Balears s’han programat més de 120 cursos distribuïts en els principals sectors productius de la Comunitat, així com en els emergents i innovadors: hoteleria i restauració, dependència, sanitat i serveis socials, economia i empresa, indústria, agrari i pesquer, innovació i TICs, sector nàutic i medi ambient i energies renovables són les activitats que seran objecte de formació, i que en el seu conjunt sumen 48.000 hores programades.
L’Estratègia balear de la Formació Professional per a l’Ocupació, que també inclourà la modalitat de formació dual, té un pressupost de 4 milions d’euros. Els cursos s’iniciaran a partir del mes de gener i es desenvoluparan al llarg de 2016. El número de centres que participen en aquesta iniciativa són 35, entre Centres Integrats, IES de Formació Professional i centres propis de la CAIB.


Per a més informació: http://www.caib.es/pidip/annexes/2015/12/10/2006430.pdf


Maó, 10 de desembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS