Notícies i actualitat

Estrena de “NURA i ELS TITANS DE LA PEDRA”

Data : 10/12/2015

FotoLa Banda de Música de Ferreries ens ofereix una nova estrena, es tracta de “NURA i ELS TITANS DE LA PEDRA” de Mario Errea, dedicada a la Menorca Talaiòtica candidata a patrimoni mundial de la UNESCO. L'obra s'inspira en Nura l'illa mediterrània escollida pels déus en la que floreix la civilització d'homes que treballen la pedra i en els seus ritus terrenals i divins.

Un doble concert:

DIADA DEL POBLE DE MENORCA – 2016
ESTRENA DE L'OBRA «NURA I ELS TITANS DE LA PEDRA»
Gener de 2015.
Dia 16 Auditori de Ferreries, a les 19 hores.
Dia 17 Teatre Principal Maó, a les 20 hores
 

El compositor i director Mario Errea del Pago és autor de tres composicions musicals per a banda dedicades a les illes de Formetera, Eivissa i Mallorca. De fet la Banda de Ferreries estrenà a Menorca el desembre passat la seva obra “Yebisah, 1.235 dc” inspirada en l’època musulmana i la conquesta catalana de Guillem de Montgrí en nom del rei Jaume I de l'illa d'Eivissa amb notable èxit.
 
Així idò amb “Nura i els Titans de la pedra” Mario Errea tanca una quadrilogia de les Illes Balears on Menorca ara té un paper protagonista amb l'origen humà i diví dels seus primers habitants.
 
L'obra musical es suma així a la iniciativa de Menorca Talaiòtica com a candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO promoguda pel Consell Insular de Menorca i amb el suport de tota la ciutadania de Menorca i que farà arribar la cultura talaiòtica menorquina a tots els llocs on s'interpreti l'obra. El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, valora positivament aquesta iniciativa cultural, una mostra més de l’interès i la implicació de la societat per la candidatura a Patrimoni Mundial.
 
En aquest sentit, la junta de la Banda de Música de Ferreries ja està treballant perquè l'estrena prevista pel mes de gener de 2016 sigui tot un èxit i pugui comptar amb les adhesions del Consell Insular de Menorca i de l'Ajuntament de Ferreries. Així, Mario Errea es desplaçà a Menorca per poder realitzar una jornada de treball musical entre l'autor i el director de la banda Josep Colom. Durant la trobada es perfilaren els detalls interpretatius d'una obra que està en procés maduratiu i que l'autor vol seguir durant el procés d'assajos a Ferreries.
 
L'obra “Nura i els Titans de la pedra” s'inspira en la mediterrània, en una illa petita triada pels déus com a refugi i descans, illa en la qual floreix la civilització d'homes que treballen la pedra, que la dominen. Un poble altiu i noble que conviu amb els seus ritus, les seves tradicions i els seus déus. Un poble que no se sotmet davant els dotze titans i que es guanya el seu respecte, la seva admiració i la seva protecció pel seu orgull i el seu caràcter indomable. Terra de titans i d'homes en la qual s'han forjat mil i una històries, terra de mites i llegendes.
 
La peça musical s'executa com un únic moviment dividit en cinc seccions que la sustenten: El despertar dels Titans; Els poblats; Els Déus menors; Dansa del sacrifici; Arribada dels Déus. I en la melodia prenen protagonisme els elements de pedra i vent, que també inspiraren a Mario Verdaguer, que es presenten en forma d'efectes sonors dominant de cap a cap l'obra.
 
Enllestides les partitures de l'obra, comença ara el procés de muntatge interpretatiu musical a càrrec dels músics de la Banda de Ferreries que amb Josep Colom desitgen ja poder presentar l'estrena mundial de “Nura i els titans de la Pedra” a tota la societat menorquina.


Maó, 10 desembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS