S’inicia una nova campanya tecnològica de prevenció de lloguers turístics il·legals

Data : 19/06/2020

S’habilitarà un sistema àgil d’identificació per a usuaris, es farà un seguiment a les xarxes i s’intensificarà la col·laboració entre administracions


Amb l’objectiu de combatre la problemàtica que suposa el lloguer turístic il·legal per la competència deslleial que provoca al sector i les negatives repercussions que té a nivell de destí, el Consell Insular ha decidit activar una nova bateria d’accions encaminades a evitar la seva pràctica al marge de la llei.

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha afirmat que ‘l’objectiu és posar ordre al lloguer il·legal amb la utilització de nous mitjans digitals que ajudaran a agilitzar i actuar damunt l’oferta il·legal, fent un front comú amb totes les administracions per ajudar a tancar el cercle’.

En primer lloc, quedarà habilitada una pàgina web de consulta (verificadoralquilerturistico.menorca.es) adreçada als usuaris que tinguin intenció de llogar un habitatge turístic, on es podrà verificar si el número de registre d’aquell immoble és vàlid o no. Com ha explicat la directora insular d’Ordenació Turística, Elena Costa, ‘es tracta d’un sistema àgil d’identificació dels habitatges inscrits legalment amb l’objectiu de protegir al turista de possibles fraus on podrà comprovar si l’habitatge és el que correspon i si està donat d’alta’.

Amb l’objectiu de donar difusió a aquesta nova eina, s’ha editat un vídeo tutorial en diversos idiomes per tal de conscienciar sobre la responsabilitat col·lectiva de lluitar contra aquests lloguers turístics il·legals i que es difondrà a partir de la setmana qui ve.

En segon lloc, el Consell ha decidit contractar els serveis de l’empresa HARMARI, especialitzada en monitoritzar i identificar a través de la xarxa d’internet tots aquells habitatges d’ús turístic que estiguin fora del marge de la llei. Aquesta acció anirà acompanyada també de la creació d’un segell en temps oficial que permetrà al departament d’Economia i Territori poder provar en temps real aquelles publicacions d’habitatges turístics irregulars de manera fefaent, ja que una de les pràctiques habituals fraudulentes consisteix a publicar i despublicar els anuncis per escapar-se dels controls que fa l’Administració.

Col·laboració entre administracions públiques
La bateria d’accions per lluitar contra el lloguer turístic il·legal també ha previst intensificar la col·laboració entre les diverses administracions públiques per tal d’ampliar la vigilància de situacions irregulars. Com ha explicat la directora insular d’Ordenació Turística, Elena Costa, l’objectiu és signar protocols d’actuació que ens ajudin a sumar mecanismes de control.

A nivell de recursos interns també s’ha previst la contractació de més personal, en concret d’un auxiliar administratiu que ajudarà a cobrir les necessitats del servei.

Maó, 19 de juny del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS