El TJSIB desestima el recurs d’apel·lació interposat per la propietat de Son Aparets Vives i dicta sentència favorable al Consell Insular de Menorca

Data : 19/06/2020

El Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per la propietat del lloc de Son Aparets Vives i ha ratificat, amb data de dia 18 de maig, la resolució administrativa, de 16 de juny de 2014, sobre l’acord de Ple del Consell Insular de Menorca d’imposició de sancions per obres no autoritzades a la finca que van afectar béns d’interès cultural. Aquesta sentència d’apel·lació favorable a la institució insular confirma íntegrament la del jutjat contenciós administratiu núm. 2 de Palma de dia 2 de juny de 2019.

La sentència desestima els arguments exposats per la propietat de Son Aparets Vives davant la sanció per lesions al patrimoni històric més alta que s’ha posat mai a Menorca.

Entre aquests arguments la sentència d’apel·lació destaca com a la cova natural ubicada a la finca queda demostrat el fet de la realització de multitud d'actuacions de tota índole (retirada de pedres, reconstruccions, neteges, etc..) sense haver sol·licitat mai la propietat autorització a l'Administració competent en matèria de Patrimoni Històric.

Pel que fa a la naturalesa de l'actuació, el TSJIB desacredita que es tractés d'una simple millora de naturalesa agrària, i conclou la sentència, confirmant la d'instància, que queda perfectament acreditada la presentació davant l'administració municipal d'un avantprojecte per a implantar un càmping. La mateixa desacredita igualment l'al·legació de la propietat envers el desconeixement de l'existència de BIC en la seva propietat, donat l'estatus de publicitat innegable; i màximament per constar en les fitxes cartogràfiques oficials de necessària presa en consideració per a l'elaboració del projecte ressenyat; alhora que rebutja que pugui discutir-se la consideració de BIC del jaciment arqueològic afectat des del moment en què consta degudament declarat i inscrit, en concret a l'empara del Decret 2563/1966.

D’aquesta manera, la sentència confirma íntegrament la sentència d'instància i avala la total motivació i correcció de l'actuació administrativa sancionadora desplegada davant la inequívoca gravetat dels fets.


Maó, 19 de juny de 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS