El Consell Insular edita una guia de suport per la venda digital als comerços locals

Data : 16/06/2020

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company ha presentat aquest matí una Guia digital de suport a la venda en línia per a comerços, serveis i en general qualsevol activitat comercial, acompanyat per l’autor del treball, el consultor Oriol Cessena de l’empresa Focalizza. L’objectiu d’aquesta guia és oferir eines al teixit econòmic de Menorca per a la seva digitalització.

La idea va sorgir per part del departament d’Economia i Territori del Consell davant de la necessitat d’impulsar la tecnologia digital pel comerç de proximitat en un context de Covid-19 i segurament de post Covid-19, a partir de la reflexió que el comerç local seguirà sent local i no digital, però si tecnològic, tal com ha explicat Oriol Cessena. Una reflexió nascuda durant els Diàlegs Era Made in Menorca que va impulsar el mateix departament durant el confinament.

Així la guia intenta acostar, d’una manera amena i pedagògica, els comerços al món tecnològic i ho fa a partir de set grans apartats com són la missatgeria instantània, la venda telefònica, la videoconferència, les webs o les aplicacions mòbils, entre d’altres. Punt per punt es van desgranant els elements més importants que un comerç hauria de tenir en compte amb la inclusió d’exemples pràctics i recomanacions en forma de vídeos tutorials que es despleguen en aquest treball.

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha dit que ‘després de llegir la guia, volem que els comerços disposin d’eines pràctiques de com implementar el Whatsapp, com potenciar la venda telefònica en el comerç, quan emprar la videoconferència i perquè, quan s’ha de fer el pas online o quines aplicacions de geolocalització són més interessants’. Per la seva part, l’autor de la guia, Oriol Cessa ha explicat que ‘en síntesi, la guia pretén que el comerç pugui migrar aquest concepte de proximitat cap a la tecnologia’.

Maó, 17 de juny del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Guia digital Menorca
Imatges relacionades
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS