El servei de transport públic posa en marxa una línia d’autobús que habilita quatre expedicions diàries al port de Maó

Data : 15/06/2020

- Es creen dues noves parades d’autobús, a l’altura de l’antiga estació i a la zona de s’Hort Nou.

- El bus de la Línia 11b recorrerà tot el vial del port de Maó i farà parada als punts següents: Club Marítim, costa d’en Reynés, Moll de ponent, antiga Estació Marítima i s’Hort Nou.

- Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat d’avançar cap a un model de ciutat que faci guanyar un relleu principal a la mobilitat sostenible i a la circulació de vianants.

- La Línia 15 d’autobusos (Maó-Centre) també incorpora noves parades.


Aquest dilluns, 15 juny de 2020, ha entrat en funcionament el nou recorregut de la Línia 11b del servei de transport regular de passatgers, que habilita quatre expedicions diàries que recorreran tot el vial el port de Maó. S’han creat dues noves parades, a l’altura de l’antiga estació i a la zona de s’Hort Nou.

El Consell Insular de Menorca, d’acord amb l’Ajuntament de Maó, ha posat en marxa aquest nou recorregut, per afavorir l’accés sostenible a la rada maonesa, com a alternativa al vehicle privat i, també, per a dinamitzar l’activitat socioeconòmica a la ciutat i al port de Maó

Així, aquesta línia recorrerà tot el vial del port de Maó i farà parada als punts següents: Club Marítim, costa d’en Reynés, Moll de ponent, antiga Estació Marítima i s’Hort Nou. Estarà en funcionament en els següents horaris:

Entre el 15 i el 30 de juny. Sortides des de l’estació d’autobusos: 9.15 – 12.15 – 14.15 – 20.45 h
Horari d’estiu, a partir de l’1 de juliol. Sortides des de l’estació d’autobusos: 10.15 – 14.15 – 20.45 – 23.45 h

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Consell Insular de Menorca i de l’Ajuntament de Maó, per avançar cap a un model de ciutat que faci guanyar un protagonisme principal a la mobilitat sostenible i a la circulació de vianants. L’objectiu és seguir avançant cap a un model de mobilitat sostenible a Maó, com succeeix a moltes de les ciutats de la nostra comunitat i, també, de tot l’Estat i de la resta del món.

Com ha manifestat la consellera de Mobilitat del Consell Insular, Francesca Gomis, es tracta d'una iniciativa més per millorar la xarxa de transport públic i apostar per un servei més pròxim i de més qualitat. Amb aquest nou servei apropam un dels principals nuclis i atractius de la ciutat de Maó a residents i visitants, apostant per una ciutat amb menys tràfic rodat i, per tant, més sostenible.

Per la seva part, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha explicat que s’estan duent a terme una sèrie de millores i projectes que tenen per objectiu “que la gent pugui baixar al port a caminar, passejar, a sopar o a dinar, i també asseure’s a les terrasses, i, per tant, fer una vida mirant més cap a la mar i cap al port”. Així mateix, el batle de Maó ha afirmat que “esperam que tengui una bona acollida i que ajudi a connectar, encara més, la ciutat amb el nostre port”.

La Línia 15 d’autobusos (Maó-Centre) també incorpora noves parades

La Línia 15 del servei de transport regular de passatgers (Maó – Centre) incorporarà 3 noves parades al seu recorregut habitual. En concret, s’hi afegeixen les següents: plaça de Sant Roc, carrer de Barcelona i passeig Marítim (avinguda Port de Maó).

Amb la incorporació d’aquestes noves parades es pretén conferir un caràcter més social a aquest servei de bus, ja que existeix una important demanda de persones usuàries que necessiten desplaçar-se a les consultes de l’annex de l’antic hospital Verge del Toro.

Per tant, aquest servei permetrà que els desplaçaments es puguin fer de manera autònoma, per part dels citats pacients, i, a la vegada, afavorirà no s’hagi d’utilitzar el vehicle privat, en una zona habitualment molt congestionada.

A més, la parada de l’avinguda Port de Maó farà més proper l’accés al port per a totes les persones interessades, que hi podran accedir per mitjà de les escales o de l’ascensor habilitat als seus voltants.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat que té el consistori de millorar el servei de transport públic a disposició de la ciutadania maonesa i, també, per pacificar els barris de Tanques del Carme i Fort de l’Eau.

Maó, 15 de juny de 2020.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS