Consell i Govern es reuneixen per tractar les necessitats i prioritats de Menorca davant el nou escenari generat per la crisi sanitària

Data : 11/06/2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pels portaveus dels partits polítics Miquel Company, Maite Salord i Cristina Gómez, s’han reunit avui amb la Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol i el conseller de Mobilitat, Marc Pons, per tractar les necessitats i prioritats de Menorca davant el nou escenari generat pels efectes de la Covid-19.

Durant la reunió mantinguda, la Presidenta del Consell, Susana Mora, ha reiterat la importància de mantenir la coordinació institucional que ha permès reconduir la situació sanitària a Menorca i a les Illes de manera eficient, i que ara ha de permetre la realització satisfactòria del pla pilot de turisme per a totes les illes.

En aquest sentit, la Presidenta ha reivindicat la necessitat de seguir treballant amb la prova pilot amb Alemanya i també la necessitat d’establir més corredors sanitaris amb França, Portugal, Itàlia i especialment amb el Regne Unit, principal mercat de la nostra illa, sempre hi quan la situació sanitària del país ho permeti. Aquesta es tracta d’una sol·licitud conjunta entre sector públic i privat per tal de reactivar el més aviat possible l’activitat turística a l’illa.

Per altra banda, també s’ha manifestat la necessitat de treballar de manera coordinada amb la reformulació dels pressuposts i dels projectes ITS del Govern Balear, establint i prioritzant els projectes clau per al desenvolupament social i econòmic de la nostra illa. En aquest sentit, s’ha sol·licitat que es prioritzin els projectes relacionats amb la salut, l’aigua, l’habitatge, l’educació i el benestar social i que els projectes que donada la situació actual no es puguin realitzar es mantingui el compromís de realitzar-los una vegada restablerta la normalitat. A més a més, s’ha reclamat que tota la inversió prevista reverteixi amb Menorca i que el repartiment sigui proporcional amb la resta de les illes.


Maó, 11 de juny del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS