Es publiquen les bases del primer paquet d’ajuts directes dirigit als sectors econòmics de Menorca

Data : 09/06/2020

L’import de la convocatòria suposarà una injecció d'1.250.000 euros i recau a autònoms i empresaris dels sectors primari, industrial, artesanal, turístic i tercer sector

El termini de presentació començarà a partir del 18 de juny i s’estendrà fins al 30 de setembre o bé fins que s’exhaureixin els fonsEls diferents sectors econòmics de Menorca ja poden consultar les bases de les ajudes i subvencions que ha impulsat el Consell Insular per pal·liar la crisi de la Covid-19 després que el Butlletí Oficial de les Illes Balears hagi fet la seva publicació. Empreses i autònoms dels sectors primari, industrial, artesanal i turístic, així com entitats culturals, esportives o socials del Tercer Sector podran acollir-se a aquests ajuts directes que pretenen contribuir a impulsar el reinici o en tot cas la continuïtat de l'activitat econòmica de Menorca.

En aquesta convocatòria el Consell Insular de Menorca mobilitza 1.250.000 euros que repartirà en quatre línies d’ajuts diferents que aniran des dels 300.000€ pel sector primari, 400.000€ pel sector industrial i artesanal, 350.000€ pel sector turístic i 200.000€ pel tercer sector. Es tracten d’uns ajuts directes que s’hauran de justificar per declaració responsable sempre que el seu import sigui inferior a 3.000€ i que en el cas que siguin superiors, caldrà justificar posteriorment.

El termini de presentació començarà a partir del 18 de juny i s’estendrà fins al 30 de setembre o bé fins que s’exhaureixin els fons.

“Es tracten d’uns ajuts directes amb la finalitat d’esmorteir la reducció dràstica d’ingressos que s’ha produït i que permetran atorgar liquiditat al teixit productiu menorquí per tal de facilitar el compliment de les seves obligacions empresarials per tal que no decaigui la seva activitat” ha explicat el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company.

Ampli ventall de beneficiaris
La convocatòria d’aquesta línia d’ajuts va adreçada a titulars d’explotacions agràries, ramaderes i pescadors professionals, fabricants o productors, empreses i activitats turístiques així com guies turístics, entitats de cooperació o associacions empresarials.

D’altra banda, la convocatòria també permet acollir-se aquells autònoms i empresaris dels diferents sectors que fan feina únicament durant la temporada d’estiu i que com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, no estaven donats d’alta en aquell moment.

Maó, 9 de juny del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS