Notícies i actualitat

L'artesania de Menorca compta amb un espai reformat als antics quarters des Mercadal

Data : 02/03/2012

INAUGURACIÓ CENTRE ARTESANAL MENORCAAvui s'ha inaugurat el nou Centre Artesanal de Menorca, una construcció ubicada en els antics quarters des Mercadal, que té com a objectiu principal la promoció, difusió i comercialització de l'artesania de Menorca en el panorama nacional, a més de l'illenc. El personal de la Fundació Destí s'encarrega de la seva organització.

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo; el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; i el batle des Mercadal, Xisco Ametller, entre d'altres autoritats, han estat presents avui durant la inauguració del nou centre.

Les obres han estat financades mitjançant els Fons Europeus amb 412.000 euros, més 235.000 del Consell Insular i altres 235.000 procedents del Govern balear, i han consistit bàsicament en la millora estructural d'un dels antics edificis dels quarters d'aquesta població.

Aquest Centre compta ara amb una nova exposició d'oficis de l'illa, una tenda especialitzada en objectes i productes de la Marca Garantia Artesania de Menorca, una biblioteca amb publicacions sobre la història de l'artesania insular i una sala polivalent per a exposicions i reunions.

Per tant, aquest Centre està pensat per ser un punt de trobada del món artesanal, de la societat en general i, també, com un atractiu turístic més. De fet, l'any passat van passar per aquestes instal·lacions més de 5.000 persones.

L'artesania insular està representada per dues associacions: Arteme i Entremans, organitzacions que compten amb més 70 associats procedents de tots els sectors productius de l'illa. De fet, a Menorca existeixen a l'actualitat 211 Artesans i Mestres Artesans, dels quals 24 tenen acreditada la marca de Garantia Artesania de Menorca.

A la web www.artesaniademenorca.com es pot consultar l'actualitat del món de l'artesania, així com adquirir productes d'aquest sector. Avui també s'han lliurat 12 noves cartes d'Artesà i Mestre Artesà al Centre Artesanal de Menorca.

Maó, 2 de març de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
www.artesaniademenorca.com
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS