Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca posa en marxa cursos de formació dels que se’n beneficiaran 965 persones procedents de col·lectius vulnerables

Data : 29/02/2012

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, i el director insular, Adolfo Vilafranca, han presentat avui un programa de cursos de formació i activitats d’orientació laboral que es desenvoluparà durant el 2012.
En total s’han organitzat 5 cursos formatius i 5 programes d’orientació laboral dirigits a persones procedents de col·lectius vulnerables.

El Consell Insular de Menorca compta amb un pressupost de 654.897 euros, finançat pel Govern de les Illes Balears, a través del SOIB. S’ha de destacar que el Consell Insular de Menorca ha aconseguit el 100% dels projectes que s’han presentat des de la conselleria a les diferents convocatòries del SOIB.

En total seran unes 965 les persones que es podran beneficiar d’aquest programa. La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha destacat que la principal preocupació de l’equip de govern de la institució insular és la creació de llocs de feina com a millor política social, i en aquest sentit es treballa de forma transversal entre totes les conselleries. Aquest programa va encaminat a facilitar l’accés a una feina dels col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió social.

L’objectiu d’aquests cursos és el de millorar la formació de les persones a l’atur, orientar als treballadors en els sectors amb més demanda i donar resposta a les necessitats formatives dels menorquins que es troben a l’atur. Les persones beneficiades aconseguiran un certificat de professionalitat.

La conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació ha tingut en compte una sèrie de criteris a la hora de confeccionar els cursos:

Resultats d’anys anteriors
Demanda d’usuaris
Orientació cap a la formació professional
Optimització dels recursos
Organització del màxim d’accions formatives abans de la temporada d’estiu

El perfil de l’usuari que tindrà accés a aquesta formació és:

Col·lectius vulnerables
Persones amb risc d’exclusió social
Treballadors desocupats
Treballadors amb especials dificultats d’inserció laboral
Treballadors amb necessitats formatives especials


Els usuaris podran formar-se en: operacions bàsiques de pisos en allotjaments, operacions bàsiques de restaurant i bar, neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, forn i brioixeria i operacions auxiliars de manteniment i transport intern en la industria alimentaria.
En aquesta mateixa línea, els programes d’orientació laboral es classifiquen en: orientació laboral per a persones en risc d’exclusió social, programa experimental per a persones amb discapacitat - PIL Menorca, programa experimental d’ocupació per a persones amb discapacitat per malaltia mental – PIL Menorca, servei orientat cap a processos d’acompanyament a l’ocupació per a persones beneficiàries de Renda Mínima d’inserció (RMI) i servei d’orientació laboral per a l’ocupació i assistència per a l’autoocupació (OLOA).


Maó, 29 de febrer de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS