Notícies i actualitat

El pressupost insular s'augmentarà en 38 milions procedents d'inversions no executades d'exercicis anteriors

Data : 02/03/2012

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca durà a ple a la propera sessió una proposta d'acord per augmentar el pressupost d'aquesta administració en 38.695.447,17 euros, procedents d'inversions no executades en anteriors exercicis. Així ho explica el president Santiago Tadeo.

Respecte les dades donades a conèixer pel CRE de Sa Nostra respecte que Menorca presenta els pitjors indicadors econòmics de totes les Balears, el president Tadeo explica que es tracta d'un “trist rècord”, però que en qualsevol cas “és una situacó que ja tots intuíem”.

De fet, aquestes xifres indiquen, segons Santiago Tadeo, que aquells que en el passat anunciaven que ja veien els famosos brots verds a l'economia “s'equivocaven del tot”. “Encara ens toca patir”, afegeix el president del Consell de Menorca.

En aquest sentit, el nou equip de govern insular era i és plenament conscient d'aquesta difícil situació per la que passa no només Menorca, sinó la resta d'Espanya i per açò “ens fem càrrec per responsabilitat política de l'herència rebuda”.

Tadeo explica que les diferents administracions -Govern central, Executiu autonòmic i Consell Insular- han pres mesures amb dos eixos centrals: afavorir la reactivació econòmica i reestructura l'administració amb l'objectiu final de consolidar l'austeritat.

De fet, el Govern central ha impulsat canvis importants en només dos mesos de gestió. L'administració autonòmica ha afavorit els diferents sectors econòmics mitjançant la Llei General Turística i el decret llei d'Ordenació Urbanística Sostenible, el qual, entre d'altres millores, aporta més seguretat jurídica i incorpora el concepte de desenvolupament rural perquè augmenta les possibilitats de contribuir a la sostenibilitat econòmica de les activitats agràries.

En el cas del Consell, la revisió puntual del PTI té com a objectiu principal “conjugar el respecte al medi ambient amb el progrès econòmica de tota la societat”

Menció especial mereix el transport aeri, perquè “existeix una clara voluntat per part de totes les administracions de fer front a aquest problema, que tanta importància té sobre l'economia de Menorca. L'anunci de la Ministra de Foment de voler declarar d'Obligació de Servei Públic la ruta entre l'illa i Madrid, ja és una primera passa en la solució d'aquesta problemàtica”.

“En definitiva, aquestes mesures persegueixen provocar canvis estructurales amb l'objectiu final de que els emprenedors pugin generar llocs de feina. Però ja vam advertir que aquestes iniciatives tindrien resultat a mig i llarg termini. No es poden canviar les coses en sis mesos. Pero creiem que estem fent les passes adequades per afavorir la reactivació econòmica”, afegeix el president Santiago Tadeo.

Maó, 2 de març de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
DOCUMENTACIÓ ADJUNTA
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS