S’adjudica el servei de Teleassistència avançada

Data : 30/05/2020

El Consell Insular de Menorca ha adjudicat el servei de Teleassistència avançada a l’empresa Servicios de Teleasistencia, SA per un import total de 492.510,54€. La prestació d’aquest nou servei es preveu que beneficiï a un màxim del 20% del total d’usuaris nous.

Fins ara només es disponia del servei de teleassistència bàsica que consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de la persona usuària que es connecta mitjançant línia telefònica a una central receptora a través de la qual es pot comunicar en cas d’urgència simplement prement un botó que redirigeix a un centre d’atenció.

Des del centre d’atenció s’atén la consulta i en cas de resultar necessari contacten amb algun familiar, activen serveis d’urgència (Bombers, 061...) o es desplaça una unitat mòbil al domicili. A més a més, durant el període d’estat d’alarma també ha servit per mantenir un contacte telefònic amb la persona usuària per tal de fer un seguiment del seu estat i de les seves possibles necessitats.

Cal recordar que el servei de teleassistència bàsica a partir de la nova adjudicació passarà de ser gratuït per a persones majors de 85 anys a ser-ho per qualsevol persona major de 65 anys o amb discapacitat que es trobi en situació de vulnerabilitat.

Ara, amb el pas a la teleassistència avançada, s’incorporen noves prestacions com la teleassistència mòbil o serveis de localització a fi de millorar l’autonomia i la seguretat de les persones usuàries. També s’inclouen complements tecnològics a la llar per millorar la seva seguretat com control de temperatura, risc d’incendis, fugues de gas... També permeten la identificació de comportaments anormals com la sortida al carrer, períodes llargs d’inactivitat, temps de dormir...

D’aquesta manera, a través d’aquest servei es dóna cobertura a persones grans dependents o amb discapacitat permetent que puguin seguir vivint en el seu domicili amb majors garanties de seguretat.

Maó, 30 de maig del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS