Notícies i actualitat

El Pressupost General del Consell Insular de Menorca 2016 prioritza les persones i el territori
#PrimerÉslaGent

Data : 04/12/2015

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, ha presentat avui el Pressupost General del Consell Insular de Menorca per al 2016, un total de 78.287.318,27 euros. Aquest pressupost és el primer del mandat 2015-2016 i, per tant, vol començar a posar les bases d’una nova manera de fer política marcant el que són les prioritats d’aquest equip de govern: la sostenibilitat social, econòmica i ambiental. “Així, les persones i el territori seran els eixos de les polítiques que es duran a terme, unes polítiques basades en la solidaritat, la participació, l’eficiència i la transparència”, ha afirmat la consellera

“Els tres partits que integren aquest equip de govern estem en contra de les retallades produïdes durant els darrers anys, el principal ara és assegurar les prestacions bàsiques de la ciutadania”, ha subratllat Gómez.

En aquest sentit, i perquè des del Consell Insular de Menorca es vol governar per a les persones, una de les primeres mesures que es van du a terme va ser davallar el sou dels càrrecs públics aconseguint un estalvi anual de gairebé 280.000 euros que aniran destinats a un pla de xoc contra l’exclusió social que abraça tres grans àmbits: habitatge, educació i família. Així, els objectius més immediats són evitar o aturar els procediments de desnonament, lluitar contra la pobresa energètica i, quan sigui inevitable, oferir a les famílies solucions alternatives d’habitatge. “Els polítics que integren aquest equip de govern no podem ser ni cecs ni sords en tot el que està succeït en temes de desnonaments. Obrirem una oficina antidesnonaments, una oficina que recuperarà l’antic servei d’atenció en els ajuntaments”, ha dit Gómez.

Aquest pressupost no deixa de banda a les persones sense sostre per la qual cosa la institució insular col·laborarà amb els ajuntaments i les entitats socials perquè s’ampliïn i reforcin les actuals cases d’acollida i també perquè pugui començar a projectar-se el Centre de Baixa Exigència, inexistent fins ara a la nostra illa.

D’altra banda, el pressupost de Benestar Social, a partir d’una major dotació econòmica, millora tots els serveis en general i, en particular, el Centre Sociosanitari de Santa Rita. A més, es faran realitat dos projectes, la millora de la Casa de la Infància i la del Centre de Trepucó.

Pel que fa a educació, s’incrementa l’import destinat a beques per a les famílies que no poden pagar l’escoleta dels seus fills.

Respecte a la candidatura de Menorca Talaiòtica i el model de Reserva de Biosfera, la consellera Gómez ha incidit en què s’hi treballarà sota el seu impuls no com a marca o eslògans, sinó invertint més recursos en recerca, manteniment i posada en valor del patrimoni i territori.

Gómez tampoc ha volgut deixar de banda la importància de la producció artística i la creativitat cultural. “Aquest pressupost té molt en compte els ajuts a les entitats culturals, la música, el teatre, l’edició o la premsa local, així com al foment de l’ús de la llengua catalana”.

Pel que fa als sectors productius, s’impulsa la projecció econòmica dels sectors industrial, comercial, agrícola i artesà de Menorca. A més, cal destacar la recuperació de la convocatòria anual, i amb més dotació econòmica, del CARB, que vol ser un suport eficaç per al sector primari menorquí i afavorir també les pràctiques sostenibles. Tot açò, sense oblidar el foment de la innovació i les noves tecnologies.

Així també, es dediquen recursos a revisar el Pla director de residus i d’altra, a l’impuls del projecte de la carretera ME-1 amb criteris de sostenibilitat, així com la millora de la xarxa de camins públics i la gestió del Camí de Cavalls.

El director insular del departament de Serveis Generals, Gabriel Pons, ha fet una explicació detallada del Pressupost General 2016 (veure PDF adjunt) i ha recordat que “darrere els números hi ha persones”. “Situar a les persones en el centre de l’acció política no és incompatible amb la gestió responsable i coherent dels recursos públics”, ha afegit la consellera Cristina Gómez.


#Pressupost2016CIM
#PrimerÉslaGent

Maó, 4 de desembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS