Notícies i actualitat

L’equip de govern presentarà en el proper Ple de dia 21 una proposta contra la privatització d’AENA i la reversió de la mateixa

Data : 03/12/2015

L’equip de govern presentarà al proper Ple de dia 21 de desembre una proposta contra la privatització d’AENA. Durant la roda de premsa celebrada avui matí a l’ajuntament de Ciutadella, la presidenta Maite Salord ha recordat que els aeroports i en especial l’Aeroport de Menorca, “tenen un paper estratègic i fonamental, tant per la mobilitat dels ciutadans, residents i visitants, com per l’economia insular”.

La presidenta ha explicat que el passat mes de febrer d’enguany, el Govern central va privatitzar el 49 % d’AENA, una empresa pública que no costa cap cèntim als ciutadans i s’autofinancia amb els seus propis recursos. “Només en el primer trimestre de 2015 ha obtingut un benefici net de 275,6 milions d’euros (un increment del 79,9 % respecte a l’any anterior). AENA entre el 2000 i 2010 va invertir més de 20.000 milions d’euros, només a l’Aeroport de Menorca 193.679.165 euros, i el Govern del PP ha venut el 49 % per uns 4.300 milions d’euros”.

“La privatització total o parcial d’AENA no només impossibilita qualsevol tipus de participació de les administracions locals sinó que a més, posa en mans d’interessos aliens al be públic, el nostre futur social, econòmic i de connexió, amb una AENA privada total o parcialment, els interessos dels menorquins es veuen molt greument perjudicats i també dificulta la possibilitat de tarifes planes o la solució als problemes greus de transport aeri”, ha afirmat Salord.


Juntament amb els batles dels municipis de Ferreries i Ciutadella, la presidenta Maite Salord ha presentat la proposta de rebuig de la privatització del 49% del capital d’AENA alhora que exigeix que no es procedeixi a efectuar cap ampliació més de privatització dels aeroports d’AENA per les greus conseqüències que açò pot comportar per a l’economia de Menorca així com per a l’exercici, de manera equitativa i justa, del dret a la mobilitat per part dels ciutadans i ciutadanes de Menorca.

L’equip de govern subratlla com la privatització del 49% del capital d’AENA ha perjudicat clarament l’interès general no només per la pèrdua de capacitat pública de decisió que ha comportat sinó també pel greu malbaratament de recursos econòmics públics. Així mateix, les PIMEs que actualment realitzen part de la seva activitat a l’Aeroport de Menorca, es poden veure desplaçades, igualment les condicions laborals dels treballadors, que amb els precedents de privatització sempre han empitjorat i per tant ha baixat la qualitat del servei que reben els usuaris i ciutadans que utilitzen aquest servei.


Ciutadella, 3 de desembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS