Notícies i actualitat

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, aprofita la visita del conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, per reclamar la gestió de l’aigua des de Menorca

Data : 03/12/2015

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha aprofitat avui matí la visita del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, per reclamar la gestió de l’aigua des de Menorca.

Maite Salord ha recordat que la demanda de la transferència de la gestió de l’aigua des de l’illa és un dels punts inclosos en els acords de governabilitat. “Som conscients que primer hi ha altres prioritats com revisar el Pla Hidrològic i el compromís del Govern balear d’impulsar les Juntes Insulars, que durant quatre anys han estat totalment inoperatives, però una vegada s’hagin posat en marxa totes aquestes qüestions hem de començar a treballar per veure com es pot du a terme aquest traspàs de competències”, ha afirmat.

“Des del Consell Insular de Menorca també volem posar damunt la taula l’ampliació del Consorci de Residus perquè passi a ser Consorci de Residus i Aigua per tal de coordinar les competències que disposen els municipis”.

Per la seva banda, el conseller Vicenç Vidal ha destacat que la revisió del Pla Hidrològic és actualment un dels temes més importants i decisius, un tema -ha recordat- pel qual “Europa va obrir dos expedients sancionadors a la Comunitat Autònoma perquè no s’havien calculat els costos dels cicles de l’aigua i no s’havien identificat correctament les pressions. Per poder fer el debat de les transferències de l’aigua amb la màxima transparència pel Consell primer hem de suplir totes aquestes deficiències del Pla Hidrològic. Només així es podrà fer una transferència com toca i no com a vegades ha succeït en el passat que s’han dut a terme transferències mal dotades”, ha afirmat Vidal.


Maó, 3 de desembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS