Notícies i actualitat

148 famílies han passat pels tallers que organitza el Consell per a parelles separades amb fills

Data : 24/02/2012

Tallers per a parelles amb fills que es separenUn total de 148 famílies han passat pels tallers que organitza el Consell Insular de Menorca per a parelles separades amb fillets i filletes. Així s'ha explicat avui durant la presentació de la cinquena edició d'aquesta iniciativa que porta per títol “Fills i filles amb dues cases: L’educació després de la separació”, i que ha comptat amb la participació de la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz; del delegat territorial d'Educació, Julián Herández; i de la mediadora familiar, Pepa Teixidó.

Es tracta d'una iniciativa adreçada a mares i/o pares separats amb fills d’entre sis i dotze anys amb l’objectiu de facilitar-los eines que els ajudin a resoldre els conflictes que es puguin generar a l’àmbit familiar.

Aquesta iniciativa està finançada íntegrament pel Departament de Benestar Social i Joventut del Consell de Menorca. A més, compta amb la col·laboració de la Delegació a Menorca de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, que cedeix les intal·lacions escolars on s’imparteixen els tallers.

Any rere any s’ha anat consolidant aquesta fórmula de treball de caire preventiu, pensada des de la perspectiva comunitària de promoció de la convivència i harmonització de les diferències.

En aquestes quatre edicions s’han realitzat 11 tallers a primària, 6 a infantil i 1 a secundària. Hi han passat en total de 148 famílies, amb una participació de 108 fillets i filletes i 175 adults (107 dones i 68 homes). En 27 dels casos han acudit els dos progenitors, cosa que des de l’organització es considera un èxit. En general, les valoracions que fan els assistents són molt positives i el 100% diu que el recomanaria a altres famílies.

Temàtica
Els temes que es tracten durant les diferents trobades són adaptables als interessos de les persones participants, cada grup decideix que vol treballar en la primera sessió. Les temàtiques tractades en les edicions anteriors han estat, entre d’altres: “Continuant essent pare i mare”, “No és culpa de ningú”, “Expressió dels sentiments”, “Organització”, “Famílies reconstituïdes”, etc.

Professorat
Les persones responsables de l’aplicació dels tallers són:
Pepa Teixidor: mediadora familiar i educadora social, conductora dels 2 grups d’adults.
Patrícia López-Sors: mediadora familiar i psicòloga, conductora dels grups d’infants.
Carles Bonet: monitor de temps lliure pels grups d’infants.

Calendari
En aquesta cinquena edició els tallers es duran a terme en els següents municipis i dates:

Taller Ciutadella: Sessions setmanals. Els dimarts de 18.30h a 20.30h al CP Pere Casasnovas:
El 6, 13, 20 i 27 de març
El 10, 17 i 24 d’abril
El 8 de maig

Taller Sant Lluís: Sessions setmanals. Els dijous de 18.30h a 20.30h al CP Sant Lluís:
El 8, 15, 22 i 29 de març
El 12, 19 i 26 d’abril
El 3 de maig


Els requisits per participar-hi són la voluntarietat i la confidencialitat. Es paga una matrícula de 10 euros i al final del taller es lliura un conta a cada adult participant que tracta el tema de la separació adaptat a l’edat dels seus fills.

Les persones interessades es poden inscriure a través de la web www.cime.es/fillsamb2cases o del telèfon 971 357 025 del 20 de febrer al 4 de març.

Maó, 24 de febrer de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS