El Ple aprovarà el pròxim dilluns la proposta de Reglament dels centres d’atenció infantils per a infants de 0 a 3 anys per a Menorca

Data : 14/05/2020

El Ple de la corporació del Consell Insular de Menorca aprovarà el pròxim dilluns la proposta del Reglament pel qual s’estableixen els criteris d’autorització i acreditació dels centres d’atenció infantil per a infants de 0 a 3 anys per a Menorca. Amb aquesta iniciativa es dóna compliment a un dels punts del pacte impulsat per diferents col·lectius i entitats socials, i representa un compromís per a la millora de l’educació dels infants del primer cicle de l’educació infantil.

L’objectiu d’aquest Reglament és establir les condicions mínimes per a l’obertura i el funcionament dels centres que acullen regularment infants de 6 mesos a 3 anys a Menorca i que no requereixen autorització per part de l’administració educativa. D’aquesta manera es vol impulsar un model de centre d’atenció infantil, complementari a les escoletes, que garanteixi la correcta atenció i cura dels infants apostant pel seu benestar i el seu procés evolutiu.

Aquesta iniciativa va sorgir davant la proposta presentada al 2017 pel Govern de les Illes Balears de crear un nou sistema de guarderia assistencial, donat a que actualment les guarderies per a infants menors de tres anys no tenen una regulació específica, de tal manera que només estan obligades a complir amb la normativa arquitectònica i de seguretat. Tampoc es disposa de criteris de qualificació per als professionals, ni ràtios de plantilla de personal ni tampoc dels infants per unitat, ni sobre qüestions de les condicions dels espais, educatives o de caire sanitari.

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca amb el suport de la resta dels partits polítics i de la comunitat educativa va rebutjar la proposta del Govern Balear i va voler seguir apostant pel manteniment del model d’escolarització de 0-3 anys implementat a Menorca, que fomenti recursos socioeducatius apostant per la qualitat i la garantia dels serveis.

Per aquest motiu, durant la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, el 25 de febrer del 2018, es va instar al Govern de les Illes Balears i als Consells Insulars a impulsar una comissió tècnica de treball per tal d’elaborar un document marc sobre l’atenció educativa i assitencial dels infants menores de tres anys i, al mateix temps, es va instar als Consells Insulars a portar a terme el desenvolupament necessari, tant de planificació com normatiu, d’acord amb les competències atribuïdes per l’Estatut d’autonomia.

Així, el Consell Insular de Menorca es converteix amb el primer de les Balears en establir un reglament propi que aposta per una educació infantil de qualitat.

Maó, 14 de maig del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS