Notícies i actualitat

Inici del Procés Participatiu per a la renovació de la presidència, vicepresidència i representant d'Educació 0-3 del Consell Escolar de Menorca

Data : 27/11/2015

Participants:

• Miquel Àngel Maria, conseller
• Imma Paltor, secretària del Consell Escolar de Menorca
• Maria Camps, representant dels sindicats d'educació
• Isabel Carnero, representant de la FAPMA
• Teresa Santacana, representant de MenorcaEdu21

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat avui el procés participatiu per a la renovació de càrrecs del Consell Escolar de Menorca.

El passat 3 de setembre, el col·lectiu MenorcaEdu21 va fer públic un comunicat agraint la proposta del Departament de Cultura i Educació per tal que un membre de MenorcaEdu21 assumís, quan arribàs el moment de la seva renovació, la presidència del Consell Escolar de Menorca. MenorcaEdu21 va declinar aquest oferiment, i va demanar que, en lloc de procedir a aquest nomenament i d'altres membres del Consell Escolar de Menorca (CEME) per designació directa, s'obrís un procés participatiu.

Davant aquesta perspectiva, la Presidenta del CEME, María Pilar Morillas, i la Vicepresidenta, Maria Victoria Sintes, van posar els seus càrrecs a disposició del Consell Insular, a fi de facilitar el procés participatiu que es volia encetar. En aquest sentit el conseller ha manifestat un doble agraïment envers a María Pilar Morillas i Maria Victoria Sintes, pel fet que amb el seu gest han demostrat la voluntat de facilitar la renovació d'aquest òrgan de consulta i participació de la comunitat educativa de Menorca.

Com que cal seguir el procediment previst pel Reglament del CEME, i per tant no és possible l'elecció directa. D'acord amb l'article 8 d'aquest reglament, el conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca ha de designar tres representants al CEME, un dels quals en representació de l'educació infantil de zero a tres anys. Així mateix, els articles 16 i 18 d'aquest reglament estableixen que, d'entre els membres del CEME, el Consell Insular de Menorca proposarà les persones que han d'ostentar la Presidència i la Vicepresidència, per tal que el Govern de les Illes Balears en faci el nomenament.

A partir d'aquí, des del Departament de Cultura es va proposar a MenorcaEdu21 i a les entitats de la Coordinadora de la Comunitat Educativa l'organització d'un procés electoral de caràcter consultiu, amb el compromís que les persones que sortissin elegides, serien les que es proposarien al Govern per al seu nomenament per a la Presidència i Vicepresidència.

Així mateix, i a partir de les reunions tingudes amb les cooperatives de treball i altres agents de les escoletes d'educació infantil, el conseller Miquel Àngel Maria va anunciar la intenció de renunciar també a la designació directa del representant de l'Educació 0-3 al CEME, per tal que sigui proposada dintre del mateix procés participatiu.

Després de nombroses reunions i d'un treball intens, el procés participatiu ha començat a caminar, i s'ha previst la data del 20 de gener per dur a terme la jornada de votacions. La consulta es durà a terme d'acord amb el següent procediment i calendari:

1. - Es poden presentar a la Presidència i Vicepresidència totes les persones que ho desitgin, en candidatura conjunta, especificant qui opta a la presidència i qui a la vicepresidència.

2.- Per ser representant d'Educació Infantil 0-3, cal ser docent o professional de suport d'aquesta etapa educativa.

3.- Qualsevol persona que vulgui ser candidata, ho ha de comunicar abans del 16 de desembre amb un missatge a eleccionsceme@gmail.com, adjuntant una fotografia, un breu currículum i un text de presentació.

4.- Podran votar tots els alumnes majors de 16 anys, docents i familiars socis de les APIMA, de qualsevol curs de totes les etapes educatives de centres públics i concertats de Menorca: escoles d'educació infantil, centres d'educació primària, instituts, escoles d'adults.

5.- Per poder votar, cal acreditar-se a través del blog http://eleccionsceme.blogspot.com.es, entre l'1 i el 15 de desembre de 2015. Abans del 18 de desembre es publicarà el cens de les persones acreditades i la llista de candidats.

6.- Les votacions tindran lloc dia 20 de gener de 2016, de 12 a 14 h i de 19 a 21 h. A cada poble hi haurà una o dues urnes per votar.
Durant les properes setmanes es distribuirà un tríptic informatiu a tots els centres educatius de Menorca, on s'expliquen els detalls d'aquest procés.

Després del 20 de gener de 2016, i un cop s'hagi formalitzat el nomenament del President i Vicepresident del Consell Escolar de Menorca, procedirem a la renovació dels seus membres.

“El Consell Escolar de Menorca ha de ser l'espai institucional que lideri, coordini i difongui el debat educatiu a Menorca, donant cabuda a totes les sensibilitats i opinions, orientant-se a la innovació i l'exploració de noves experiències, i fent una aportació decisiva per a la consolidació del Pacte Educatiu”, ha dit el conseller.

Maó, 27 de novembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS