Prevenció de les violències masclistes durant l’estat d’alarma

Data : 10/04/2020

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, han participat avui en la tercera reunió de coordinació que es du a terme amb els consells insulars i Govern Balear per a coordinar accions i col·laborar per millorar la prevenció i l'actuació contra les violències masclistes, durant l'estat d'alarma provocat per la Covid-19.

Durant la reunió també s’ha informat de les noves accions dutes a terme perquè els telèfons 24 hores i els diferents recursos per demanar ajuda arribin tant a les dones víctimes de violència masclista com a les persones que hi puguin estar més properes.

Mascareta 19
Una de les accions que l'Institut Balear de la Dona ha dut a terme aquesta mateixa setmana és la posada en marxa de la iniciativa «Mascareta-19», en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears. Es tracta d'una campanya amb la qual "la víctima que se senti vigilada o controlada o en una situació extrema pugui anar a la farmàcia i demanar una mascareta 19 i saber que la persona que l'atengui telefonarà tot d'una al servei d'emergències 112 i es posarà en marxa el protocol d'actuació.

Amb aquest acord de col·laboració amb les farmàcies, es pretén facilitar que les dones en situació de confinament puguin alertar de la seva situació i obtenir ajuda a les 443 farmàcies que hi ha a les Illes Balears; dissuadir els agressors, fent-los saber que la societat en el seu conjunt està alerta per a protegir a les dones de tota possible agressió, i sensibilitzar la societat en general enfront de la violència masclista.


Col·laboració amb els administradors de finques i els supermercats
Per altra banda, per part del Govern també s'ha informat que l'Ibdona ha arribat a diversos acords per fer arribar la informació arreu de les Illes Balears de diversos recursos que estan a l'abast de les dones víctimes, com el servei d'atenció 24 hores, el telèfon 112 i l'aplicació «Alertcop».


Finalment, l'Ibdona també ha establert acords de col·laboració amb les cadenes de supermercats Mercadona, Eroski i Híper Centro per col·locar cartells amb aquesta informació a l'entrada i sortida dels seus establiments. Amb aquesta campanya, s'han penjat cartells en un total de 274 establiments.

Amb aquestes iniciatives, es vol complir l'objectiu de sensibilitzar a la societat en front del problema social que suposa la violència masclista i afavorir una actitud activa de rebuig enfront d'aquesta xacra social.

Servei d'atenció 24 hores
Pel que fa a les xifres d'atenció del telèfon 24 hores 971 17 89 89, que també compta amb un servei de WhatsApp al telèfon 639 837 476, des del 6 de març al 5 d'abril de 2020 s'han registrat 300 consultes, de les quals un 6% són de Menorca.

Nou pis d’acollida
El Consell Insular, a més a més, ha habilitat un nou pis, que se suma al pis que està ja en funcionament, per atendre a dones maltractades i als seus fills. D’aquesta manera, la institució insular s’assegura per una banda, complir amb la normativa de distanciament i per altra, la disposició de noves places davant possibles nous casos.

Maó, 10 d’abril del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS