El Consell Insular es reuneix amb el sector industrial per sumar esforços cap a la recuperació econòmica

Data : 06/04/2020

ImatgeLa Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, s’han reunit aquest matí amb el sector industrial, l’Associació de Fabricants de Calçat de Menorca i SEBIME, mitjançant videoconferència per tractar la situació actual del teixit industrial de l’illa i preveure accions futures que ajudin a enfortir a un dels principals sectors econòmics de Menorca.

L’objectiu d’aquesta reunió era conèixer de primera mà com el sector percep aquesta aturada productiva i com creuen que els hi repercutirà durant els pròxims mesos. A més a més, s’ha sol·licitat als diferents representants del sector industrial que aportin les seves propostes sobre mesures que es podrien adoptar per part de la institució insular per pal·liar els efectes negatius que podrien generar els efectes col·laterals d’aquesta crisi sanitària.

Així, les principals preocupacions que s’han traslladat durant la reunió als representants institucionals han estat: major liquiditat, aprovació dels ERTOS i la seva possible prorrogació fins que l’economia torni a recuperar-se, i que es mantingui la flexibilitat a l’hora de pagar la seguretat social dels treballadors i els impostos.

La Presidenta del Consell Insular ha recordat la importància del sector industrial per a la diversificació de l’economia insular i de la necessitat de mantenir el pols d’aquestes empreses per tal de mantenir una economia local forta. En aquest sentit ha manifestat que «es tractarà de sumar tots els esforços possibles amb l’administració local, balear i estatal per tal de donar sortida a les seves peticions».

En aquest sentit, el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, ha presentat ja una de les possibles primeres de les mesures a adoptar. Així, ha proposat que les convocatòries anuals d’ajudes al sector industrial, enfocades principalment a l’assistència de fires i promoció dels productes, es puguin destinar, mitjançant la modificació de les bases, a altres conceptes subvencionables com la promoció, liquiditat i formació. El sector ha vist aquesta proposta ‘amb bons ulls’ i ara, els tècnics del Consell Insular treballaran per treure el més aviat possible aquesta convocatòria anual.

Per altra banda, també està a l’espera de la definició de les ajudes del Govern Estatal i del Govern Balear destinades a aquest sector. En aquest sentit, s’ha posat a disposició dels sectors econòmics un servei d’atenció tècnica i jurídica per tal de facilitar el procés de sol·licituds d’ajudes.

A més a més, el departament d’Economia i Territori està preparant una campanya de suport al producte local, Made in Menorca, per a promocionar el sector agroalimentari, l’industrial i el de serveis. L’objectiu d’aquesta campanya és seguir enfortint l’economia circular i seguir apostant per la diversificació del teixit econòmic de Menorca.

Al final de la reunió s’ha acordat que els representants de l’Associació de Fabricants de calçat de Menorca i de SEBIME mantindran contactes periòdics amb el conseller d’Economia per fer un seguiment d’aquestes mesures.


Maó, 6 d’abril del 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Sector industrial
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS