El Consell Insular de Menorca obre la convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020

Data : 03/04/2020

Com cada any, el Consell Insular de Menorca ha obert una nova convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca per al curs 2019-2020. Aquesta convocatòria, que cada any se sol obrir a principis del mes d’abril, enguany s’ha vist afectada per la suspensió dels terminis administratius de l’aplicació del Reial Decret 463/2020 d’estat d’alarma. Per aquest motiu, el període oficial de la tramitació d’aquestes ajudes s’haurà d’iniciar una vegada s’hagi aixecat l’aplicació d’aquest decret.

Conscients d’aquesta realitat, i per tal de no afectar a la dinàmica d’aquesta convocatòria i avançar amb la tramitació de les ajudes, el Consell Insular ha decidit obrir un període extraordinari durant el qual només es podran presentar les sol·licituds de manera telemàtica. D’aquesta manera, les sol·licituds presentades durant aquest període extraordinari es consideraran com a realitzades el primer dia hàbil posterior a l’aixecament d’aquesta suspensió.

Les ajudes es poden tramitar des del web www.cime.es, i es gestionen a través de la carpeta ciutadana amb pin ciutadà, certificat digital, o DNI electrònic. En cap cas, durant aquest període extraordinari es podran sol·licitar presencialment. En el cas que els sol·licitants que ho vulguin fer de manera presencial, ho podran fer quan es restableixi amb normalitat el Servei d’Atenció Ciutadana del Consell Insular.

L’objectiu d’aquestes beques és la compensació del cost econòmic que suposa per als estudiants menorquins i les seves famílies la realització d’estudis fora del lloc habitual de residència, tot complementant o ampliant les ajudes que es convoquen amb un objecte similar per part de l’Administració de l’Estat o altres institucions i entitats privades.

Aquesta convocatòria té una dotació econòmica de 310.000€, deu mil més que l’any passat. Mentrestant, el Consell està a l’espera que es formalitzi l’acord ja assolit amb el Govern de les Illes Balears, pel qual la Conselleria d’Educació traspassarà al Consell Insular de Menorca 55.000€, per solventar el problema d’incompatibilitat entre les ajudes que donen les dues institucions.

A diferència de les beques concedides per altres institucions, la convocatòria del Consell Insular de Menorca permet ajudar a estudiants que cursin estudis no oficials a institucions de reconegut prestigi. L’aportació de 55.000€ del Govern de les Illes Balears només es podrà aplicar, en canvi, a estudiants que cursen estudis universitaris.

L’any passat es varen beneficiar de les beques d’estudis del Consell Insular de Menorca un total de 300 estudiants.


Maó, 3 d’abril del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS