Menorca demana les mateixes mesures per a tots els sectors econòmics i protecció per les famílies

Data : 02/04/2020

Davant la situació d’emergència de salut pública mundial ocasionada per la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 i la infecció causada per la COVID-19, declarada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a pandèmia i que va motivar que el Govern de l’Estat declarés l’estat d'alarma a Espanya, les diferents administracions públiques han anat prenent mesures extraordinàries, d’efecte immediat, encaminades a contenir la progressió i el contagi de la malaltia COVID-19 i protegir així la salut i la seguretat dels ciutadans.

En l’àmbit de l'activitat econòmica, el decret d’estat d’alarma estableix necessàries mesures de contenció que suposen, entre altres, l’obligació d’aturar l’activitat en tots aquells sectors no essencials, així com indispensables mecanismes de garanties socioeconòmiques per respondre a l’impacte d’aquesta suspensió.

Des de Menorca valoram positivament aquesta mesura de contenció per combatre l’epidèmia, però també entenem que certes mesures, com la possibilitat d’acollir-se als ERTO, han de ser ampliades als altres sectors que han vist reduïda dràsticament la seva activitat, i per tant la seva facturació.

Per tot això, considerant que com major sigui el confinament socioeconòmic major serà la seva efectivitat, de manera consensuada i unànime entre les institucions públiques, els agents socials i econòmics i la mateixa societat civil de Menorca, sol·licitam al Govern de l’Estat poder anar més enllà en les mesures aprovades i ampliar les implicacions inicials del decret d’estat d’alarma a totes les activitats econòmiques que no es considerin essencials, igualant-les en drets i garanties amb els sectors principalment afectats, a la vegada que instam a ampliar i fer complir les mesures en matèria de salut laboral per part de les empreses i els sectors que romanguin oberts, a fi de controlar i combatre el contagi de la COVID-19.

Menorca compta encara amb un teixit industrial i de serveis important per a la nostra societat. Aquest teixit, format per treballadors, autònoms, petites, mitjanes i grans empreses, són la garantia de la diversificació econòmica que tants esforços ens ha costat mantenir.

Per tant, acordam sol·licitar i establir, des de cada administració competent, els mecanismes necessaris de suport al teixit laboral i empresarial, perquè un cop aixecat l’estat d’alarma puguin reprendre les seves activitats i continuar generant recursos i llocs de feina estables per a la nostra economia local. Al mateix temps, instam totes les administracions a treballar i garantir que cap ciutadà quedi sense prestació econòmica mensual, per tal que cap persona, especialment els més vulnerables, quedi enrere en aquesta nova situació social i econòmica que ens ha tocat viure.

Aquesta petició es fa amb el clar objectiu de poder contenir la progressió i el contagi de la malaltia COVID- 19 i poder tornar com més prest millor a la nostra normalitat socioeconòmica.

Signat per:
Presidenta del Consell Insular, Susana Mora
President PIME Menorca, Justo Saura
President CAEB Menorca, José Díaz
Secretari General CC.OO. Menorca, Antonio Soria
Secretari General UGT Menorca, Servando Pereira
President Cambra de Comerç de Menorca, Rubén Adrián
President Cercle Economia, Francisco Tutzó
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS