La Xarxa de Biblioteques de Menorca ofereix servei de préstec gratuït de pel·lícules digitals

Data : 30/03/2020

Els usuaris de la Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) i de la resta de biblioteques públiques de les Illes Balears, podran accedir de forma gratuïta al préstec digital de pel·lícules a través d'eBiblio.

eBiblio és la plataforma de préstec gratuït de llibres, revistes i audiollibres digitals, que funciona a totes les comunitats autònomes des de 2017.

Com a conseqüència del canvi d'hàbits en el consum d'audiovisuals i de la situació actual de confinament, les biblioteques han experimentat en la darrera setmana un augment espectacular en la demanda de serveis digitals. La major part d'aquests serveis es concreten en altes d'usuaris i préstecs realitzats a la plataforma eBiblio.

Conscients de la situació, les administracions competents de les Illes Balears han augmentat la dotació econòmica destinada per enguany a la plataforma, amb la finalitat d'adquirir més llibres i incorporar-hi el préstec de pel·licules a través d'eFilm.

eFilm és una plataforma de préstecs d'audiovisuals en streaming per als usuaris de les biblioteques, des d'on poden gaudir gratuïtament i legalment de milers de pel·lícules, sèries, curts, documentals, etc.

Per accedir-hi, cal tenir el carnet de qualsevol biblioteca de la XBM i demanar l'alta del servei d'eBiblio a la biblioteca. Tanmateix, durant la quarantena, es pot sol·licitar per telèfon o correu electrònic.

Les persones que vulguin obtenir el carnet de la biblioteca, ho poden fer a través del web Bibliomenorca (bibliomenorca.net). La biblioteca corresponent s'hi posarà en contacte i li donarà d'alta a la plataforma.

Els préstecs estan limitats per carnet i per setmanes, depenent del tipus de pel·lícula que se sol·liciti.

D'aquesta forma, les Illes Balears és la desena comunitat autònoma que se suma a la llista de les comunitats i ajuntaments que ja disposen de préstec digital de pel·lícules.

Estadístiques del servei eBiblio Illes Balears, del 16 al 29 de març:
Nous usuaris a la plataforma: 518
Préstecs: 1.877
Renovacions de préstecs: 51
Reserves: 626
Usuaris actius (els que estan fent prestecs): 969
Usuaris totals de la plataforma: 4.439
S'han triplicat els indicadors respecte del mateix període de l'any passat.

Maó, 30 de març de 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS