El Consorci de Residus i Energia de Menorca reforça la neteja i desinfecció de tots els contenidors de recollida selectiva

Data : 27/03/2020

Es destinen més recursos a la desinfecció i neteja de contenidors durant la vigència de l'estat d'alarma per garantir la seguretat tant dels treballadors d'aquests serveis com dels ciutadans


El Consorci de Residus i Energia de Menorca destina més recursos al servei de recollida selectiva per a la neteja i desinfecció dels contenidors de paper-cartó, envasos lleugers i vidre, afegint als mitjans existents els recursos humans i tècnics de la recollida de vidre comercial, ajornada mentre duri l'estat d'alarma.

El servei de recollida de residus de Ferreries i Es Migjorn Gran també ha incrementat la freqüència de neteja i desinfecció de contenidors, en aquest cas als recursos existents s'han sumat els destinats a la recollida de voluminosos de Ferreries, ajornats temporalment fins al mes d'abril.

El servei de recollida d'oli vegetal usat també ha implantat mesures per a la desinfecció dels contenidors, especialment en les zones de manipulació per part dels usuaris.

Es tracta de mesures complementàries a les que ja estan realitzant els respectius serveis municipals de neteja viària i recollida de fems, a fi de coordinar entre totes les administracions implicades la contenció de les possibles infeccions.

El servei de recollida selectiva, transport, valorització i eliminació de residus a Menorca es consideren SERVEIS ESSENCIALS

El moviment dels treballadors, així com els vehicles, proveïdors i subcontractistes destinats a la prestació d'aquests serveis essencials, està inclòs en les previsions de mobilitat autoritzada en el mencionat Reial Decret de declaració de l'estat d'alarma.

Aquests serveis doncs es presten respectant les recomanacions sanitàries fetes pel Ministeri de sanitat i prenent totes les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat de tots els treballadors associats a aquests serveis essencials, com ara l'Ordre SND/271/2020, de 19 de març, per la qual s'estableixen instruccions sobre la gestió de residus en la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.


Maó, 27 de març del 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS