La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre un servei d’informació i referència sobre el Covid-19

Data : 26/03/2020

Ofereix una selecció de recursos orientats a la ciutadania en general, i també a la comunitat científica, aprofitant que bona part de les publicacions científiques, normalment d’accés restringit, actualment estan disponibles en accés obert

En temps de crisi i emergències sanitàries, les biblioteques juguen un paper fonamental en proporcionar informació veraç i fiable davant de la informació incorrecta, la desinformació i les notícies falses (fake news) que circulen en diversos mitjans i xarxes socials. Açò propicia encara més la desinformació, fet que provoca que la batalla sigui doble, tant sanitària com informativa.

El paper de les biblioteques de subministrar informació a aquelles persones que ho necessiten és una de les principals funcions per a la qual van ser creades. En moments difícils com el que actualment estem passant en l’àmbit mundial, la poca o molta ajuda que puguin proporcionar les institucions informatives és fonamental.

Amb l’aparició del nou virus COVID-19 i l’estat excepcional que estem vivint, el paper de les biblioteques segueix sent fonamental, tot facilitant fonts d’informació i de referència autèntiques i, per tant, fiables.

A causa del confinament de la població, tots els recursos que s'ofereixen són digitals i s’hi pot accedir de forma gratuïta. A mesura que es vagin creant de nous, s'hi aniran afegint.

S'ha fet una selecció de recursos informatius orientats als ciutadans en general, i també a la comunitat científica, aprofitant que bona part de les publicacions científiques, normalment d’accés restringit, actualment estan disponibles en accés obert. S'han agrupat sota els següents epígrafs:

-- Informació general.
-- Normativa.
-- Informacions pràctiques.
-- Notícies falses (fake news).
-- Serveis de referència de biblioteques.
-- Publicacions científiques.

Aquest servei és de lliure accés i es pot consultar al web de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, bibliomenorca.net.

Maó, 26 de març de 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS