Notícies i actualitat

Presentació del cicle “Diàlegs amb la Biosfera”
El professor Arcadi Oliveres destaca que “el creixement econòmic desmesurat està destruint el nostre sistema de vida”

Data : 25/11/2015

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha presentat la primera de les conferències del cicle “Diàlegs amb la Biosfera” que s’inaugura avui a les 19 hores a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca. L’acte ha comptat amb la presència de l’economista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona que pronunciarà la ponència “Amb l’economia no n’hi ha prou”.

El cicle, organitzat pel departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, té per objectiu “generar un debat obert i connectar Menorca amb el món per tal de sensibilitzar a la societat sobre temes que ens afecten a tots a escala mundial”, ha afirmat la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

“Des del Consell Insular de Menorca no podem oblidar la incertesa dels efectes del canvi climàtic per la qual cosa hem d’apostar per accions de mitigació i adaptació”, ha destacat el conseller Ares. Així del que es tracta és, per una banda, de donar suport a la COP 21 de París alhora que es fa una crida als agents socials i a la ciutadania en general sobre la necessitat de fer front a un canvi de model de desenvolupament econòmic, territorial, ambiental i energètic d’uns territoris amb límits clarament definits i que per les seves característiques són molt més sensibles als canvis que els territoris continentals.

“El creixement econòmic desmesurat està destruint el nostre sistema de vida, és un creixement desorbitat que no serà útil per a les generacions futures”, ha subratllat Arcadi Oliveres. El professor ha recordat que “Espanya és un dels estats que menys compleix el Protocol de Kyoto”. “Més consum, més creixement no és igual a més benestar”, ha acabat Oliveres.

Podeu consultar la resta de la programació del cicle a la web:
http://www.biosferamenorca.org/

Maó, 25 de novembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Biosfera Menorca
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS